Het werk van het landbouwattachénetwerk

Het landbouwattachénetwerk (LAN) ondersteunt Nederlandse bedrijven in de agrarische sector bij hun internationale ambities. De landbouwattachés en hun teams zijn werkzaam op de economische afdelingen van 60 Nederlandse ambassades en/of consulaten en bedienen van daaruit 80 landen. Ook zijn ze vertegenwoordigers voor Nederland bij internationale organisaties: FAO/WFP/IFAD in Rome, de EU in Brussel en de OESO in Parijs.

Logo Landbouwattaché Netwerk 415

Uitstekend regionaal netwerk

Het landbouwattachénetwerk staat klaar voor bedrijven en ondernemers uit de agrarische sector in alle schakels van de keten: van uitgangsmateriaal (zaad, veevoer) en primaire producten tot eindproducten, maar ook de verwerkende industrie, toelevering, techniek, dienstverlening, handel en logistiek.

De landbouwraden en landbouwattachés worden bijgestaan door een team van lokaal aangenomen medewerkers die samen een uitstekend lokaal en regionaal netwerk hebben. Als landbouwteam kunnen zij u snel de juiste informatie leveren of aan partners helpen om succesvol zaken te doen.

Contacten met overheid

Ook hebben de landbouwattachés en hun teams goede contacten met de overheid in het land. Zo kunnen ze eventuele handelsbelemmeringen op hoog niveau binnen ministeries bespreekbaar maken en helpen oplossen. Daarnaast kan de landbouwattaché afspraken tussen de Nederlandse en lokale overheid vertalen naar kansrijke projecten voor de Nederlandse agrosector. De topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen zijn hierbij vaak betrokken.

Welke diensten levert het landbouwattachénetwerk?

Op alle posten staat een slagvaardig landbouwteam voor u klaar. Dit kan u helpen bij:

  • het vinden van marktinformatie op maat;
  • het verkrijgen van informatie over wet- en regelgeving, waaronder warenwettelijke, in uw markt;
  • voorlichting over en hulp bij het oplossen van veterinaire en fytosanitaire handelsbelemmeringen;
  • het opstarten van agrarische projecten en ketenbeheer.

Serie: In gesprek met de landbouwraden

Landbouwraden

In deze serie interviews leest u meer over wie de landbouwraden en landbouwattachés zijn. In het gesprek vertellen zij over hun persoonlijke ervaringen en lichten zij toe over de huidige ontwikkelingen en kansen in het land waar ze actief zijn. Iedere twee weken publiceren we een nieuw gesprek.

Lees alle interviews

Waar zijn de landbouwattachés en teams werkzaam?

Klik hier voor een compleet landenoverzicht van het landbouwattachénetwerk (LAN) wereldwijd of gebruik de kaart hieronder om naar het land van uw keuze te gaan.

Kaart