Het werk van de landbouwraden

Het landbouwattachénetwerk (LAN) ondersteunt Nederlandse bedrijven in de agrarische sector bij hun internationale ambities. De landbouwraden en hun teams werken op de economische afdelingen van 57 Nederlandse ambassades en/of consulaten en bedienen van daaruit 77 landen. Ook zijn ze vertegenwoordigers voor Nederland bij internationale organisaties: FAO/WFP/IFAD in Rome, de EU in Brussel en de OESO in Parijs.

Landbouwraden

Uitstekend regionaal netwerk

De landbouwraden staan klaar voor bedrijven en ondernemers uit de agrarische sector in alle schakels van de keten: van uitgangsmateriaal (zaad, veevoer) en primaire producten tot eindproducten, maar ook de verwerkende industrie, toelevering, techniek, dienstverlening, handel en logistiek. De landbouwraden worden bijgestaan door een team van lokaal aangenomen mederwerkers, waaronder de landbouwadviseurs die een uitstekend lokaal en regionaal netwerk hebben en de beleids- en managementondersteuners. Samen kunnen zij als landbouwteams u snel de juiste informatie leveren of aan partners helpen om succesvol zaken te doen.

Contacten met overheid

Ook hebben de landbouwraden en hun teams goede contacten met de overheid in het land. Zo kunnen ze eventuele handelsbelemmeringen op hoog niveau binnen ministeries bespreekbaar maken en helpen oplossen. Daarnaast kan de landbouwraad afspraken tussen de Nederlandse en lokale overheid vertalen naar kansrijke projecten voor de Nederlandse agrosector. De topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen zijn hierbij vaak betrokken.

Welke diensten leveren de landbouwraden?

Op alle posten staat een slagvaardig landbouwteam voor u klaar. Dit kan u helpen bij:

  • het vinden van marktinformatie op maat;
  • het verkrijgen van informatie over wet- en regelgeving, waaronder warenwettelijke, in uw markt;
  • voorlichting over en hulp bij het oplossen van veterinaire en fytosanitaire handelsbelemmeringen;
  • het opstarten van agrarische projecten en ketenbeheer.

Waar zijn de landbouwraden en teams werkzaam?

Klik hier voor een compleet landenoverzicht van het landbouwattachénetwerk (LAN) wereldwijd of gebruik de kaart hieronder om naar het land van uw keuze te gaan.

Kaart

Landbouwraad Uganda

Carian Emeke

Carian Meijjes

Landbouwraad Senegal

Niek Schelling

Landbouwraden in gesprek met een ondernemer

Op Twitter kunt u ons volgen via @agrobericht

Het werk van de landbouwraad in China

Het werk van de landbouwraden

Export en markttoegang

Landbouwraden