Uitgelicht

Chile is looking for balance between nature and productive sectors
Chile is pioneering the shift towards nature-inclusive agriculture to address the challenges posed by climate change and market demands. By focusing on carbon-neutral dairy production, preventing wildfires with the help of grazing animals, and embracing biodynamic practices in the wine sector, the country is working towards a more sustainable future for its agricultural industry.
Lees verder
Chili: vergroening van een steeds droger Santiago
Terwijl de heuvels rondom de Chileense hoofdstad Santiago opdrogen en de sneeuw op de toppen van de Andes gestaag smelt, neemt het land maatregelen om het probleem van de waterschaarste op te lossen. Dat is in Santiago al te zien. Zo wordt gekozen voor planten met een laag watergebruik in openbare parken. In de Agrospecial Groene en gezonde steden.
Lees verder
Eiwit uit zeewier en insecten populair in Chili
Chili is voorloper op het gebied van klimaat en verduurzaming. Dat blijkt onder meer uit de ambitieuze klimaatdoelen en hun voorzitterschap op de klimaattop COP25. Opvallend veel Chileense ondernemingen zijn actief in de eiwittransitie. Veel van deze initiatieven zijn internationaal georiënteerd. Welke producten springen eruit en wat zijn hier de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven? - In Agrospecial Eiwittransitie wereldwijd.
Lees verder
Nieuws

Seaweed potential in Chile–Netherlands blue bioeconomy cooperation
Oceans play a vital role in tackling climate change and driving the bioeconomy. Chile, with its long coastline and rich marine ...
Lees verder
Inge Horstmeier: van soja tot zeewier in Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay
Van uitgestrekte sojavelden tot duurzame zeewierteelt: als LVVN-raad vanuit de Nederlandse ambassade in Buenos Aires werkte Inge ...
Lees verder
Chilean soils
Soils worldwide are being overexploited, as has happened in Chile as well. Intensive agricultural practices, fires, floods, and ...
Lees verder
