Benoeming Landbouwattachénetwerk 2020

Deze week zijn nieuwe Landbouwattachés benoemd op de Nederlandse ambassade in Berlijn en Nairobi en Landbouwraden in Addis Abeba, Ankara, Kampala/Kigali, Parijs, Pretoria, PV EU/Brussel, Yangon. Zij zullen starten in de zomer van 2020, met uitzondering van de Permanente Vertegenwoordiging (PV) EU/Brussel: deze benoeming gaat in per 1 januari 2021.

Vanuit het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wensen wij hen veel succes.

De volgende personen zijn benoemd:

Berlijn, Duitsland

De heer Dennis Kraaijeveld wordt benoemd tot Landbouwattaché te Berlijn, met als werkgebied Duitsland. De heer Kraaijeveld is momenteel werkzaam bij de Directie Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit, Team Voedselveiligheid van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit als Senior Beleidsmedewerker. De huidige Landbouwattaché, mevrouw Kirsten Peeters, zal deze zomer terugkeren naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Nairobi, Kenia

De heer Bart Kuiter wordt benoemd als Landbouwattaché te Nairobi, met als werkgebied Kenia. Het betreft een opleidingsplek die wordt toegevoegd aan het team van de Landbouwraad. De heer Kuiter werkt momenteel als Adviseur Agrarische Projecten bij de Directie Internationale Programma’s van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Addis Abeba, Ethiopië

De heer Meeuwes Brouwer wordt benoemd als Landbouwraad te Addis Abeba, met als werkgebied Ethiopië. De heer Brouwer is nu Landbouwraad te Moskou en voormalig Chief Phytosanitary Officer (CPO) derde landen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De huidige Landbouwraad, de heer Niek Bosmans, wordt Landbouwraad in Pretoria.

Ankara, Turkije

De heer Maarten Wegen wordt benoemd als Landbouwraad te Ankara, met als werkgebied Turkije, Israël en de Palestijnse gebieden. De heer Wegen is momenteel werkzaam als Senior Beleidsmedewerker bij Directie Visserij en Landelijk Gebied van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De huidige Landbouwraad, de heer Jaap Satter, keert terug naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Kampala/Kigali, Oeganda/Rwanda

De heer Frank Buizer wordt benoemd als Landbouwraad te Kampala/Kigali, met als werkgebied Rwanda en Oeganda. Zijn standplaats wordt op korte termijn vastgesteld. De heer Buizer is op dit moment werkzaam als Private Sector Development Coach bij de Directie Internationale Programma’s van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De huidige Landbouwraad, mevrouw Carian Posthumus Meijjes keert deze zomer terug naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Parijs, Frankrijk

De heer Martijn Weijtens wordt benoemd als Landbouwraad te Parijs, met als werkgebied Frankrijk. De heer Weijtens is op dit moment plaatsvervangend Directeur en lid van het Management Team van de Directie Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De huidige Landbouwraad, mevrouw Cindy Heijdra keert deze zomer terug naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Pretoria, Zuid-Afrika

De heer Niek Bosmans wordt benoemd als Landbouwraad te Pretoria, met als werkgebied Zuid-Afrika en Angola. De heer Bosmans is op dit moment Landbouwraad te Addis Abeba. De huidige Landbouwraad, de heer Jack Vera, keert deze zomer terug naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Permanente Vertegenwoordiging (PV) EU/Brussel, België

Mevrouw Carla Boonstra is benoemd als Landbouwraad bij de PV-EU en als bilaterale Landbouwraad te Brussel, met als werkgebied België en Luxemburg. Mevrouw Boonstra is momenteel werkzaam als Cluster Coördinator Agro-Economie bij de Directie Europees, Internationaal en Agro-economisch Beleid van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De huidige Landbouwraad, de heer Nico van Opstal, zal per 1 januari 2021 met pensioen gaan. Dit is ook de ingangsdatum van de werkzaamheden van mevrouw Boonstra in Brussel.

Yangon, Myanmar

De heer Gijs Theunissen is benoemd als Landbouwraad te Yangon, met als werkgebied Myanmar. De heer Theunissen is momenteel werkzaam als Beleidscoördinator voedselveiligheid bij de Directie Plantaardige Agroketen en Voedselkwaliteit van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De huidige Landbouwraad, de heer Frederik Heijink, zal deze zomer terugkeren naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Benoeming landbouwattachenetwerk 2020