Benoemingen Landbouwattachénetwerk 2021

Deze week zijn nieuwe Landbouwattachés benoemd op de Nederlandse ambassade in Washington, New Delhi en bij de Permanente Vertegenwoordiging (PV) EU in Brussel en Landbouwraden in Boedapest, Bogota, Brasilia, Buenos Aires, Londen, Teheran, Tokio en bij de PV OESO in Parijs. Zij zullen starten in de zomer van 2021, met uitzondering van Washington: deze benoeming is 6 april 2021 ingegaan.

Vanuit het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wensen wij hen veel succes.

De volgende personen zijn benoemd:

Washington, Verenigde Staten

Mevrouw Kim Tran is benoemd tot Landbouwattaché te Washington, met als werkgebied de Verenigde Staten. Het betreft een opleidingsplek. Mevrouw Tran was werkzaam als Project Adviseur bij de Directie Internationale Programma’s van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zij volgt mevrouw Elselien Breman op die inmiddels werkzaam is als Cluster Coördinator bij de Directie Europees, Internationaal en Agro-economisch Beleid bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

New Delhi, India

De heer Rick Nobel wordt benoemd als Landbouwattaché te New Delhi, met als werkgebied India. Het betreft een opleidingsplek. De heer Nobel werkt momenteel als Beleidsmedewerker bij de Directie Europees, Internationaal en Agro-economisch Beleid van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De huidige Landbouwattaché, mevrouw Ilse van Dijl, keert deze zomer terug naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

PV EU, Brussel

Mevrouw Anne-Margreet Sas wordt benoemd als Landbouwattaché bij de PV van Nederland bij de Europese Unie te Brussel. Op dit moment is mevrouw Sas werkzaam als Senior Beleidsmedewerker bij de Directie Europees, Internationaal en Agro-economisch Beleid bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en op dit moment gedetacheerd bij het Kabinet van de Eurocommissaris voor Landbouw. Zij volgt deze zomer de heer Van Ginneken op; hij wordt benoemd als Landbouwraad te Boedapest.

Boedapest, Hongarije

De heer Koen van Ginneken wordt benoemd als Landbouwraad te Boedapest, met als werkgebied Hongarije, Servië, Oostenrijk en Montenegro. De heer Van Ginneken werkt momenteel als Landbouwattaché bij de PV EU. De huidige Landbouwraad, de heer Geert Kits Nieuwenkamp, keert deze zomer terug naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Bogota, Colombia

Mevrouw Leóntine Crisson wordt benoemd als Landbouwraad te Bogota, met als werkgebied Colombia, Peru en Ecuador. Mevrouw Crisson is op dit moment Landbouwraad in Buenos Aires. De huidige Landbouwraad, mevrouw Patricia de Vries, keert terug naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Brasilia, Brazilië

De heer Paul van de Logt wordt benoemd als Landbouwraad te Brasilia. De heer Van de Logt is nu Afdelingshoofd Voedselzekerheid bij de Directie Inclusieve Groene Groei bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. De huidige Landbouwraad, de heer Bert Rikken, wordt Senior Adviseur bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Buenos Aires, Argentinië

Mevrouw Inge Horstmeier wordt benoemd als Landbouwraad te Buenos Aires, met als werkgebied Argentinië, Chili, Uruguay en Paraguay. Mevrouw Horstmeier is nu plaatsvervangend Chief Phytosanitary Officer (CPO) derde landen bij de Directie Plantaardige Agroketen en Voedselkwaliteit van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De huidige Landbouwraad, mevrouw Crisson, wordt Landbouwraad te Bogota.

Londen, Verenigd Koninkrijk

De heer Philip de Jong wordt benoemd als Landbouwraad te Londen, met als werkgebied het Verenigd Koninkrijk. De heer De Jong is momenteel Chief Phytosanitary Officer (CPO) derde landen bij de Directie Plantaardige Agroketen en Voedselkwaliteit van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hij volgt de huidige Landbouwraad, de heer Tim Heddema, op.

PV OESO, Parijs

De heer Jasper Dalhuisen wordt benoemd als Landbouwraad bij de PV van Nederland bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs. De heer Dalhuisen is momenteel werkzaam als Senior Beleidsmedewerker bij de Directie Europees, Internationaal en Agro-economisch Beleid van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De huidige Landbouwraad, de heer Jan Gerrit Deelen, keert deze zomer terug naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Teheran, Iran

Mevrouw Marion van Schaik wordt benoemd als Landbouwraad te Teheran, met als werkgebied Iran en Irak. Mevrouw Van Schaik is op dit moment plaatsvervangend Chef de Poste in Congo voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De huidige Landbouwraad, de heer Hans Smolders, zal deze zomer met pensioen gaan.

Tokio, Japan

Mevrouw Denise Lutz wordt benoemd als Landbouwraad te Tokio, met als werkgebied Japan. Mevrouw Lutz is momenteel werkzaam als Senior Beleidsmedewerker bij de Directie Europees, Internationaal en Agro-economisch Beleid van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De huidige Landbouwraad, de heer Evert Jan Krajenbrink, keert deze zomer terug naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Logo Landbouw Attaché Netwerk banner

Het Landbouw Attaché Netwerk (LAN) ondersteunt Nederlandse bedrijven, ondernemers en kennisinstellingen in de agrarische sector bij hun internationale ambities. De Landbouwattachés/-raden en hun teams werken op 58 Nederlandse ambassades en/of consulaten en bedienen van daaruit 79 landen. Ook zijn ze vertegenwoordigers voor Nederland bij internationale organisaties zoals de FAO in Rome, de EU in Brussel en de OESO in Parijs.