Benoemingen LNV attachénetwerk 2023 - 2

Vandaag is de voorgenomen invulling van 5 functies in het buitenlandse netwerk van het Ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bekend gemaakt. Het Ministerie van LNV zal voor het eerst met een Raad op de Nederlandse Ambassade in Astana vertegenwoordigd worden. Daarnaast worden op 3 Nederlandse ambassades nieuwe Raden benoemd. Het betreft hier Boekarest, Peking en Riyad. Tevens zal een nieuwe Attaché op de Nederlandse ambassade in Washington haar werkzaamheden aanvatten. Alle betrokkenen zullen starten in de zomer van 2023. Dit in aanvulling op de benoemingen die op 5 april jl. bekend zijn gemaakt.

Er is ingestemd met de benoemingen als Raad in de volgende plaatsen:

De heer Arie Veldhuizen in Astana, met als werkgebied Kazachstan, Oezbekistan en Kirgizië. De heer Veldhuizen is op dit moment voor het Ministerie van LNV werkzaam als Raad op de Nederlandse ambassade in Boekarest.

Mevrouw Sophie Neve in Boekarest, met als werkgebied Roemenië, Bulgarije en Moldavië. Mevrouw Neve werkt momenteel als Senior Adviseur bij de Directie Netwerkfaciliteit van het Ministerie van LNV. Zij volgt in Boekarest de heer Veldhuizen op.

De heer Erik Smidt in Peking, met als werkgebied China en Mongolië. De heer Smidt is momenteel werkzaam als Raad in Riyad. De heer Wouter Verhey, op dit moment Raad ter plekke, zal binnenkort zijn pensioengerechtigde leeftijd bereiken.

Mevrouw Simone Landhuis in Riyad, met als werkgebied Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Koeweit, Oman en Qatar. Mevrouw Landhuis is op dit moment werkzaam als plaatsvervangend Ambassadeur op de Nederlandse ambassade in Koeweit voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij volgt in Riyad de heer Smidt op.

Tevens is ingestemd met als Attaché in Washington, Verenigde Staten, mevrouw Alya de Bie-Kamerling, met als werkgebied de Verenigde Staten. Zij komt te werken onder de leiding van de heer Ton van Arnhem, Raad voor LNV in Washington. Mevrouw De Bie-Kamerling is op dit moment Senior Beleidsmedewerker bij de Directie Natuur van het Ministerie van LNV. De huidige Attaché, mevrouw Kim Tran, zal de overstap maken naar het Innovatie Attaché Netwerk van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Vanuit het Ministerie van LNV en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wensen wij hen veel succes.

Logo Landbouw Attaché Netwerk banner

Het buitenlandse netwerk (LAN) van het Ministerie van LNV ondersteunt de Nederlandse overheid, bedrijven, ondernemers en kennisinstellingen bij hun internationale ambities in het agro- en natuurdomein. Onze teams zijn werkzaam op de economische afdelingen van 60 Nederlandse ambassades en/of consulaten en bedienen van daaruit 80 landen. Daarnaast vertegenwoordigt het netwerk LNV bij de volgende internationale organisaties: FAO/IFAD/WFP in Rome, EU in Brussel en OESO in Parijs.