Highlights Agroberichten Buitenland week 23, 2020

Highlights Agroberichten Buitenland is de wekelijkse nieuwsbrief van het Landbouwattachénetwerk. U wordt iedere week geattendeerd op nieuws, activiteiten en achtergrondinformatie van 57 landbouwteams actief in 77 landen.

Coronavirus en internationaal zakendoen

Het coronavirus (COVID-19) roept vragen op bij ondernemers: wat zijn de gevolgen bij internationaal zakendoen, wat gebeurt er met geplande handelsmissies en wat zijn de Nederlandse maatregelen en reisadviezen? Via deze informatiebronnen blijft u op de hoogte.

Coronavirus en internationaal zakendoen

EUROPA - Duitsland: in gesprek met de landbouwattaché

Kirsten Peeters is bijna vier jaar landbouwattaché in Duitsland. Als het gaat om de agrofoodsector zijn Nederland en Duitsland in veel opzichten vergelijkbaar. “Circulaire landbouw, dierenwelzijn en bijvoorbeeld transparantie in de voedselketen zijn thema’s die hier hoog op de agenda staan, net zoals in Nederland”, zegt Peeters.

'Duitsland en Nederland hebben veel gemeenschappelijke thema’s'

Kirsten Peeters

- Frankrijk: Potato Europe 2020 geannuleerd

De organisatoren van Potato Europe France 2020 hebben besloten de Europese beurs voor de aardappelsector, die gepland stond voor 2 en 3 september 2020 in Villers-Saint-Christophe in Frankrijk, af te gelasten.

Potato Europe 2020 geannuleerd

- VK: quarantaine-maatregelen in het Verenigd Koninkrijk

Vanaf maandag 8 juni gelden er in verband met de coronaviruscrisis nieuwe quarantaine-maatregelen in het VK. Zowel bezoekers aan het VK als inwoners die terugreizen naar het VK dienen vanaf die datum voor aanvang van hun reis, hun reis- en contactgegevens aan te leveren en dienen na aankomst in het VK 14 dagen in ‘zelfisolatie’ te gaan.

Quarantaine-maatregelen in het Verenigd Koninkrijk

- Romania: corona agri news - update week 23

As of June 1, 2020, Romania takes some new relaxation measures, while the so-called state of alert continues, at least until mid-June. Here are the main ones.

Romanian Corona agri news - update week 23

Coronavirus

- Serbia: the first coronavirus after-event

The new reality is we should all meet virtually. So we did. A video conference with 36 participants active in Serbia was organized by the Agro and Economic Departments of the Embassy, chaired by the Ambassador Gilles Plug.

The First Coronavirus After-Event in Serbia

- Rusland: nieuwe benoeming voor Landbouwraad 2020

Henk Stigter is benoemd als Landbouwraad te Moskou, met als werkgebied Rusland, Kazachstan, Wit-Rusland, Armenië, Kirgizië en Oezbekistan.

Nieuwe benoeming voor Rusland Landbouwraad 2020

- Poland: webinar on water retention – challenges and solutions in planning

In the times of coronavirus epidemic, Polish farmers are more concerned with weather conditions than with the spread of the disease. The Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Warsaw is organizing on 8 June 2020 a webinar on the general topic of water retention plans in Poland.

Webinar: Water retention in Poland – challenges and solutions in planning

- Vietnam: firms face maze of regulations getting key foreign experts

Companies in Vietnam say they are having a difficult time navigating through regulations on allowing key foreign experts to enter the country amid closed borders due to the novel corona virus disease (COVID-19) pandemic.

Firms face maze of regulations getting key foreign experts into Vietnam

- Japan: coronavirus - weekoverzicht

Het Landbouwbureau van de Nederlandse Ambassade in Tokio volgt het dagelijkse nieuws dat zich in Japan afspeelt. Wij houden u op de hoogte door dit wekelijks overzicht.

Coronavirus in Japan - weekoverzicht

- China: agri news week 22, 2020

The news overview of week 22 from the agricultural team of the Netherlands Embassy in Beijing.

China Agri News Week 22, 2020

MIDDEN-OOSTEN - Egypt: The Netherlands is the biggest importer of dried onions

Egypt’s export of dried onions has increased significantly in the last years.  According to the recent figures, Egypt ranked third globally in 2019 in the export of dried onion with exports totaling 13.6 tons, after India and the United States.

The Netherlands is the biggest importer of dried onions from Egypt

AFRIKA - Algerije: 'Nederlandse aardappelen' voor weduwen en wezen

Robert van Embden, ambassadeur in Algiers, overhandigde een donatie in de vorm van 18.000 kilo consumptieaardappelen aan een Algerijnse stichting die voedselhulp geeft aan weduwen en wezen. De aardappelen zijn toegevoegd aan voedselpakketten in de provincies Mostaghanem en Mascara, twee regio’s in het westen van het land.

'Nederlandse aardappelen' voor families Algerijnse wezen

- Tanzania: updates regarding COVID-19

The outbreak of COVID-19 has consequences for entrepreneurs doing business in or with Tanzania. We provide an overview of useful information intended for everyone involved in agribusiness in Tanzania.

Doing business in Tanzania: updates regarding COVID-19

- Kenya: updates regarding COVID-19

The outbreak of COVID-19 has consequences for entrepreneurs doing business in or with Kenya. We provide an overview of useful information intended for everyone involved with agribusiness in Kenya.

Doing business in Kenya: updates regarding COVID-19

AMERIKA -Mexico: zuivelindustrie tijdens COVID-19

De coronapandemie raakt ook de Mexicaanse zuivelsector. Een rapport van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) stelt dat hoewel de zuivelindustrie zal worden getroffen, de voorspelling voor 2020 niet al te pessimistisch is.

De Mexicaanse zuivelindustrie tijdens COVID-19

- Argentinië: update coronavirus

In het eerste kwartaal van 2020 daalde de nationale varkensvleesconsumptie met 5%, voornamelijk vleeswaren en worst door horeca-sluitingen en het “zomervakantie-effect” in januari en februari.

Update Argentinie en het Coronavirus

- Chili: update coronavirus

Het aantal besmettingen in Chili steeg in de afgelopen week drastisch tot een totaal van bijna 87.000, en 900 overledenen. De IC-capaciteit in de hoofdstad, waar de meeste gevallen zijn, is bijna aan zijn maximum.

Update Chili en het Coronavirus