Coronavirus en internationaal zakendoen

Het coronavirus (COVID-19) roept vragen op bij ondernemers: wat zijn de gevolgen bij internationaal zakendoen, wat gebeurt er met geplande handelsmissies en wat zijn de Nederlandse maatregelen en reisadviezen? Via deze informatiebronnen blijft u op de hoogte.

Updates over het coronavirus door het Landbouwattachénetwerk

Op deze pagina vindt u alle gepubliceerde berichten over de impact van het coronavirus op de agrosector in de landen waar het Landbouwattachénetwerk actief is.

Nederlandse aanpak

Nederland heeft maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Op Rijksoverheid.nl vindt u een speciale pagina die u de weg wijst naar informatie over het coronavirus. Daar vindt u bijvoorbeeld links naar veelgestelde vragen over het virus, maar kunt u ook het laatste nieuws lezen en informatie vinden over hoe Nederland het coronavirus aanpakt.

Information in English on COVID-19

The above mentioned information in English is available at the following page.

Vragen over coronavirus voor ondernemers

Het coronavirus roept vragen op bij Nederlandse ondernemers over de lange- en kortetermijngevolgen, maar ook over bijvoorbeeld geplande handelsmissies.

Op deze pagina van Rijksoverheid.nl vindt u veelgestelde vragen over het coronavirus voor werkgevers en ondernemers en over financiële regelingen.

Gevolgen voor ondernemers en handelsmissies

Het coronavirus en de maatregelen die het kabinet heeft genomen, raken heel Nederland. Welke impact heeft dit op de diensten en werkzaamheden van RVO? Lees meer hierover via deze pagina.

Wilt u weten welke handelsmissies zijn afgelast of uitgesteld? Dan kunt u via deze pagina een overzicht vinden van alle geplande handelsmissies, zowel inkomend als uitgaand, met daarbij een vermelding van de huidige status.

Gevolgen op internationaal zakendoen per land

RVO heeft in samenwerking met Buitenlandse Zaken en het internationale netwerk van ambassades en consulaten-generaal voor een aantal landen een lijst met veelgestelde vragen opgesteld. Momenteel is er een overzicht van veelgestelde vragen over het coronavirus en het effect op zakendoen in: België, Brazilië, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Mexico, Polen, Singapore, Spanje, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. Ook is er informatie over landen in Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië, andere landen in Europa en de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Voor meer informatie, bezoek deze pagina.

Medische informatie over het coronavirus

Heeft u medische vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Op deze website kunt u ook de meest recente lijst van besmettingsgebieden vinden.

Corona virus