Highlights Agroberichten Buitenland week 35, 2020

Highlights Agroberichten Buitenland is de wekelijkse nieuwsbrief van het Landbouwattachénetwerk. U wordt iedere week geattendeerd op nieuws, activiteiten en achtergrondinformatie van 57 landbouwteams actief in 77 landen.

Coronavirus en internationaal zakendoen

Het coronavirus (COVID-19) roept vragen op bij ondernemers: wat zijn de gevolgen bij internationaal zakendoen, wat gebeurt er met geplande handelsmissies en wat zijn de Nederlandse maatregelen en reisadviezen? Via deze informatiebronnen blijft u op de hoogte.

Coronavirus en internationaal zakendoen

Internationale ambities? Meld u aan bij OHMF

Gezocht: succesvolle Nederlandse ondernemers met internationale ambities. Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) zoekt onderscheidende ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf met een exportdroom. Inschrijven kan tot 2 november. Een jury selecteert 10 winnaars.

Internationale ambities? Meld u aan

OHMF

Serie Interviews met landbouwraden

In een serie interviews leest u meer over wie de landbouwraden zijn. In het gesprek vertellen zij meer over hun persoonlijke ervaringen en lichten zij toe over de huidige ontwikkelingen en kansen in het land waar ze actief zijn.

In gesprek met de landbouwraden

- Duitsland: Grüne Woche 2021 wordt geen publieksevenement

De Grüne Woche in Berlijn vindt plaats in januari 2021 als een puur B2B-evenement. De reden hiervoor is de coronapandemie. "Gezien de huidige situatie zullen we het concept voor de Internationale Groene Week het komende jaar aanpassen en ons concentreren op het aanbod voor het specialistische publiek", zegt Lars Jaeger, evenementendireceur van de Grüne Woche.

Grüne Woche 2021 wordt geen publieksevenement

- Slovakia: new ASF outbreaks in pig farms

ASF was first confirmed in Slovakia on 25 July 2019 in the backyard farm in the village of Strážne, okr. Trebišov. To date, Slovak veterinary Service have registered 251 cases of ASF in wild boars and 20 outbreaks in pigs in Slovakia, out of which 9 in 2020.

Slovakia: new ASF outbreaks in pig farms

- Bulgarije: winnaar in de finale van EIT Food Innovation Prizes

Een bedrag van 5.000 euro, deelname aan de grote internationale finale en onschatbare begeleiding en contacten wachten dit jaar op de meest veelbelovende start-up in de agrifood in Bulgarije.

Winnaar in de Bulgaarse finale van EIT Food Innovation Prizes

- Spain: bacteria helping plants to grow in desertified soils

Scientists from the University of Almería have identified which bacteria, living in the upper millimeters of the soil surface, prevent desertificiation in two semiarid Mediterranean ecosystems.

Spain: Bacteria helping plants to grow in desertified soils

- Poland: ASF outbreaks no. 56-68

Thirteen new outbreaks of ASF in pig herds have recently been confirmed in eastern Poland, mostly in backyard farms, reaching the number of 68 outbreaks this year.

Poland: ASF outbreaks no. 56-68

kleine varkentjes met moeder in de stal

- Verenigd Koninkrijk: quarantaine-maatregelen als gevolg van coronacrisis

De Britse regering heeft op zaterdag 15 augustus 04.00 uur de uitzondering op de quarantaineplicht voor reizigers die vanuit Nederland naar het VK reizen opgeheven. Dit betekent dat de quarantaine-maatregelen die op 8 juni zijn ingegaan nu opnieuw  gelden voor reizigers uit Nederland.

Quarantaine-maatregelen in het Verenigd Koninkrijk

AZIË - China: new rail freight connection between Xi’an and Rotterdam

As of August 16, 2020, a new rail freight connection between West China’s Xi’an and Rotterdam was launched into operation. This new route, which is an extension of the current route between Xi’an and Mukran in Germany, only takes 16 days to arrive on its destiny.

New Rail Freight Connection Between Xi’an and Rotterdam

Rotterdam -Xi'an Map

- Singapore: neem deel aan de grootste F&B beurs in Zuid-Oost Azië!

Food Hotel Asia is een van de meest toonaangevende B2B vakbeurzen in Zuid-Oost Azie met veel internationale belangstelling en opgesplitst in twee edities: de FHA Horeca (2022) en de FHA F&B (2021).

De editie van 2021 vindt plaats van 2 tot 5 maart. Aanmelden voor deelname aan de beurs of aan het Nederlands paviljoen kan tot 1 december.

Neem deel aan de grootste F&B beurs in Zuid-Oost Azië!

- China: agri news week 34, 2020

 The news overview of week 34 from the agricultural team of the Netherlands Embassy in Beijing.

China Agri News Week 34, 2020

AFRIKA - Tanzania: doing business: updates regarding COVID-19

The outbreak of COVID-19 has consequences for entrepreneurs doing business in or with Tanzania. We provide an overview of useful information intended for everyone involved in agribusiness in Tanzania.

Doing business in Tanzania: updates regarding COVID-19

AMERIKA - Webinar Latijns-Amerika: zakendoen met Colombia, Mexico en Panama

De BIZ organiseert samen met Holland House op donderdag 10 september om 15:30 uur een online bijeenkomst ‘Zakendoen met Latijns-Amerika’ voor ondernemers die interesse hebben Colombia, Mexico of Panama als volgende of nieuwe bestemming te kiezen. Deelname is gratis.

Webinar Latijns-Amerika: zakendoen met Colombia, Mexico en Panama

- Mexico: agrosector immuun voor de pandemie

In de eerste helft van 2020 registreerde Mexico voor agro-foodproducten een overschot op de handelsbalans van 19%. Nog nooit behaalde Mexico zo’n groot balansoverschot voor het eerste semester van het jaar.

Mexicaanse agrosector: immuun voor de pandemie