Highlights Agroberichten Buitenland week 4, 2023

Highlights Agroberichten Buitenland is de wekelijkse nieuwsbrief van het Landbouwattachénetwerk. U wordt iedere week geattendeerd op nieuws, activiteiten en achtergrondinformatie van 60 landbouwteams actief in 80 landen. Via de link onderaan kunt u collega's attenderen om zich ook te abonneren.

EUROPE - Duitsland: Nederlands Paviljoen op Hannover Messe 2023

Wilt u de Duitse markt betreden? Of bent u op zoek naar nieuwe zakenpartners in Europa? Of u wilt uw netwerk uitbreiden in de sector hightechsystemen en -materialen (HTSM)? Neem dan deel aan het Nederlands Paviljoen op de Hannover Messe 2023. Deze beurs vindt plaats van 17 tot en met 21 april 2023 in Duitsland.

Nederlands Paviljoen op Hannover Messe 2023

Hannover Messe 2023

- Hungary: both meat industry and arable farming face serious challenges

Corn and wheat producers still reeling from the impact of the drought struggling to compete with cheaper import, the meat industry staring down the barrel of a crisis, new models suggesting climate change is dramatically transforming Hungary - Our weekly briefing on agriculture, food and nature news in Hungary.

In Hungary both the meat industry and arable farming face serious challenges

A man is browsing at the counter of a meat vendor at the Grand Market Hall in Budapest.
Beeld: ©Zoltán Szászi

- Italië: rooskleurige sierteeltcijfers leiden bedrijven naar MyPlant & Garden 2023

Volgens de meest recente statistieken van Istat (het Italiaans Bureau voor Statistiek) heeft de Italiaanse tuinbouw in 2021 op het gebied van productie en export een nieuw record behaald. De export is met 5% gegroeid ten opzichte van 2020, wat de productie naar een totale waarde van 2,8 miljard euro heeft gebracht.

Rooskleurige Italiaanse sierteeltcijfers leiden bedrijven naar MyPlant & Garden 2023

MyPlant & Garden 2023

- Serbia: 4th AgroBelgrade fair to be held at the end of January

Serbia's raspberry powerhouse status confirmed, statistics showing low levels of irrigation in farming, rising inflation figures, serious hardships in aquaculture, news from the dairy industry and a grave case of river pollution - Our weekly briefing on agriculture, food and nature news in Serbia.

4th AgroBelgrade fair to be held in Serbia at the end of January

A smiling young woman is seen at a reception stand of some tractor and agro machinery company at an expo.
Beeld: ©AgroBelgrade Fair

AFRICA - Algerije: sectorstudie bedekte teelt

De Algerijnse tuinbouw biedt interessante kansen voor Nederlandse kennis, kunde en technologie, gezien de omvang van de sector, het relatief lage niveau van technologie en de Algerijnse ambities om de sector verder te ontwikkelen. Dit blijkt uit een nieuwe studie over de bedekte teelt die recentelijk in opdracht van het ministerie van LNV is uitgevoerd. In mei dit jaar heeft de Nederlandse ambassade een business lounge voor bedrijven op de jaarlijkse landbouwbeurs SIPSA met als primaire focus duurzame tuinbouw.

Sectorstudie bedekte teelt Algerije

Nursery in multispan greenhouse in northern Algeria
Beeld: ©Green Works Consultancy

- Senegal: factfindingmissie pluimvee

Bent u actief in de pluimveesector? De Netherlands-African Business Council (NABC) organiseert een factfindingmissie naar Senegal. Ga van 13 tot en met 17 maart mee en maak kennis met de Senegalese pluimveesector. Ontdek wat uw marktkansen zijn in dit land!

Factfindingmissie pluimvee in Senegal

- Argentinië en Chili: webinar Economic outlook

Ontdek uw kansen in Latijns-Amerika. Neem op 9 maart deel aan het webinar 'Economic outlook Argentina and Chile'. Argentinië en Chili presenteren hun economische vooruitzichten, met nieuwe investeringsplannen en projecten.

Webinar Economic outlook Argentinië en Chili

Webinar outlook Argentina and Chile

- Canada: Economische missie agtech naar Vancouver van 17 tot en met 23 april met minister Schreinemacher

Ondernemers die innovatief zijn in land- en tuinbouw (agtech) en geïnteresseerd zijn in zakendoen met British Columbia, Canada wordt gelegenheid geboden op missie te gaan onder leiding van Liesje Schreinemacher, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Peter Spaans, vertegenwoordiger van AVAG Greenhouse Technology Center, is zakelijk missieleider. Aanmelden kan tot 15 februari.

Economische missie agtech naar Vancouver van 17 tot en met 23 april met minister Schreinemacher

Economische missie naar Vancouver Canada

- Verenigde Staten: innovatiemissie duurzame zuivel naar Californië brengt verschillen en overeenkomsten in beeld

In 2015 werd een Letter of Intent getekend tussen Nederland (staatssecretaris van Landbouw Martijn van Dam) en California (Secretary for Agriculture Karen Ross) gericht op samenwerking op het terrein van Climate Smart Agriculture. De samenwerking werd in 2017 en 2019 verder bekrachtigd en uitgebreid, waarbij ook duurzame zuivelproductie een belangrijk aandachtspunt werd. In dit kader vond van 28 november tot 2 december 2022 een innovatiemissie naar Californië plaats.

Innovatiemissie duurzame zuivel naar Californië brengt verschillen en overeenkomsten in beeld

VOLG ONS VIA SOCIAL MEDIA

U kunt het werk en de activiteiten van het landbouwattachénetwerk volgen via onze social media kanalen: