Factfindingmissie pluimvee in Senegal

Bent u actief in de pluimveesector? De Netherlands-African Business Council (NABC) organiseert een factfindingmissie naar Senegal. Ga van 13 tot en met 17 maart mee en maak kennis met de Senegalese pluimveesector. Ontdek wat uw marktkansen zijn in dit land!

In Senegal neemt de vraag naar dierlijke eiwitten toe. Het land kent een goede veterinaire zorg en een hoge kwaliteit van geïmporteerd inputs. Ook zorgen verdere industrialisatie en investeringen voor een dynamische en efficiënte pluimveesector. Dit maakt Senegal tot een bijzonder goede handelspartner voor Nederlandse bedrijven.

Kippen

Marktstudie en werkgroep

In 2021 heeft SENSE, in opdracht van RVO, de marktstudie Senegal Value Chain Study uitgevoerd. Het rapport geeft inzicht in de Senegalese pluimveewaardeketen en benoemt de specifieke aanpassingen die nodig zijn om de sector te laten floreren.

Op verzoek van de Nederlandse ambassade in Dakar en het Landbouw Netwerk coördineerde NABC 6 workshops over de Senegalese pluimveesector met Nederlandse en Senegalese ondernemers. NABC vatte de uitkomsten van de workshops samen in het rapport Working Group Senegal - Poultry Meat Processing, Distribution and Waste Management. De workshops waren specifiek gericht op het vinden van kansen en raakvlakken tussen Senegalese en Nederlandse bedrijven in de pluimveesector.

Deze missie raakt de hele pluimveewaardeketen, inclusief – maar niet beperkt tot – training en softwarebeheer, voerproductie, de slacht en het verder verwerken van vlees, eierverwerking, controle van de koelketen (inclusief lokale logistiek) en afvalbeheer. Nederlandse technologie en expertise dragen bij aan de verdere ontwikkeling van de duurzame productie binnen de Senegalese pluimveewaardeketen. Na deze missie kunt u:

  • beschikken over waardevolle marktinzichten;
  • uw kansen in de pluimveewaardeketen beoordelen;
  • risico's bij het verkennen van nieuwe markten beperken; en
  • relevante Senegalese partners ontmoeten om branchekennis uit te wisselen.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor:

  • Nederlandse bedrijven actief in de hele keten van de pluimveesector
  • Nederlandse pluimveebedrijven geïnteresseerd in een nieuwe markt.

Programma

Tijdens deze missie bezoekt u kleine en grote slachterijen en verwerkingsbedrijven in Dakar en omgeving. Deze bezoeken geven u een beeld van de efficiënte wijze waarop wordt gewerkt en hoe de bedrijven omgaan met productconservering en afvalbeheer.

Bedrijven actief in de eierverwerking en diervoeder staan ook op het programma, net als het Senegalese ministerie van Vee en Dierlijke Producten en brancheorganisaties. Deelnemers doen mee aan een netwerkbijeenkomst en handelsdiner.

De komende periode vullen wij het programma verder in. Hierbij houden wij rekening met specifieke wensen van de deelnemers.

Deelname en kosten

Meld u aan voor deze missie door een mail te sturen naar nuria.vlonk@nabc.nl. De uiterste aanmelddatum is 17 februari. Deelname kost € 600 voor NABC-leden en € 900 voor niet-leden. Lees meer over het deelnamepakket en de kosten van de missie op de NABC-website.

Informatiebijeenkomst

Vlak voor de missie organiseren wij een informatiebijeenkomst, waar wij u informeren over het definitieve programma, de doelen en de voorgenomen resultaten van de missie. De precieze datum en locatie van deze informatiebijeenkomst zijn nog niet bekend. Wij houden u op de hoogte.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze factfindingmissie? Neem dan contact op.

Voor inhoudelijke vragen:
Hanneke van Hoof, RVO
E: hanneke.vanhoof@rvo.nl

Voor organisatorische vragen:
Elise Stegehuis, NABC
E: elise.stegehuis@nabc.nl

Organisatie

Deze missie vindt plaats in opdracht van, en in nauwe samenwerking met RVO, de Nederlandse ambassade in Dakar en het Landbouw Netwerk.

In opdracht van:

  • Ministerie van Buitenlandse Zaken