Ontmoet handelspartners op de NL lounge tijdens de Food & Hotel Vietnam trade show 7-9 september 2021

Hoe kunt u meedoen?

Van 7 tot en met 9 September is de Food & Hotel show te Ho Chi Min City in Vietnam. In samenwerking met de Nederlandse ambassade en Export Partner, wordt een NL lounge neergezet waarin Nederlandse bedrijven door Export Partner worden vertegenwoordigd. Zodoende wordt uw bedrijf en uw producten gepresenteerd en kunnen op een efficiënte wijze nieuwe handelsrelaties worden ontgonnen en bestaande relaties te woord worden gestaan. Uw bedrijf wordt dus vertegenwoordigd door de food export professionals van Export Partner (www.exportpartner.com). Voorafgaand zal Export Partner een uitgebreide intake met u voeren om deze representatie succesvol te kunnen uitvoeren. Export Partner is specialist in food export, raamcontractant van de Nederlandse RVO en heeft NL lounges reeds eerder succesvol uitgevoerd tijdens de beurzen Food & Hotel China (Shanghai) en Foodex Tokyo, Japan.

Beeld: ©EKN
Dutch pavillion at FoodExpo 2018 in HCMC

Meer weten over de marktkansen voor Food in Vietnam?

De Nederlandse ambassade heeft afgelopen jaar een marktstudie laten doen door Fresh Studio naar de marktkansen voor Nederlandse voedsel producten op de Vietnamese markt. Deze studie laat zien dat deze kansen aanzienlijk zijn steeds groter worden, zeker met het wegvallen van tarieven onder het vrijhandelsakkoord tussen Europa en Vietnam. Vietnam is een land met 100 miljoen inwoners en een steeds meer groeiende middenklasse. Binnenkort verschijn een apart artikel op agroberichten buitenland rondom deze marktstudie.

Wilt u verder meer weten over de food markt in Vietnam, hoe zaken te doen en meer over de invulling van de beurs, neem dan deel aan het webinar op dinsdag 22 juni aanstaande van 10 tot 11uur georganiseerd door export partners en de Nederlandse ambassade (https://teams.microsoft.com/_#/pre-join-calling/19:meeting_ODlhNWJmZDYtZmJjYy00YTAxLWEyMWEtZTc3YWQ3YjBkNTMz@thread.v2 ). Voor deelname hieraan, neem contact op met Guido Jacobs -  guido@exportpartner.com .

Hoe werkt de Nederlandse Lounge?

Op de NL lounge worden uw producten en bedrijf gepresenteerd. Er is tevens een mogelijkheid om uw potentiële klanten te voorzien van samples en uw bedrijfsdocumentatie. Uiteraard wordt ieder gesprek goed gedocumenteerd en krijgt u na afloop een uitgebreide terugkoppeling zodat u weet wie waarover is gesproken, wat de feedback is en welke vervolgstappen u moet ondernemen. Desgewenst kan Export Partner u hierbij helpen. De NL lounge voorkomt u dat u zelf naar Vietnam hoeft te reizen, lokaal in (voor)quarantaine moet terwijl u toch feedback uit de markt haalt en nieuwe relaties opdoet! Kortom, doe mee en maak gebruik van deze mogelijkheid om voet aan de grond te krijgen in Vietnam of uw bestaande relaties te intensiveren. Indien u reeds vertegenwoordiging of een handelspartner in Vietnam heeft, dan zijn zij van harte welkom om op de NL lounge namens u te staan. Deelname aan de NL lounge kost eenmalig Euro 1500,- en is een prachtige gelegenheid om te laten zien waar wij als Nederland en u als bedrijf met producten voor staan.

Een opmerkelijk detail is dat de stand volledig vanuit duurzame en herbruikbare materialen is gebouwd hetgeen het innovatieve karakter van Nederland onderstreept. De Nederlandse ambassade heeft deze stand speciaal ontworpen voor meerjarig gebruik. Deze circulaire stand zal tijdens de Food & Hotel Fair officieel geopend worden door de Nederlandse ambassadeur https://www.agroberichtenbuitenland.nl/landeninformatie/vietnam/nieuws/2021/03/24/the-netherlands-booth-of-the-future.  

Praktische Informatie

Vragen of inschrijven? Neem contact op met Guido Jacobs van Export Partner: www.exportpartner.comguido@exportpartner.com. Inschrijven kan tot en met 30 juni 2021.

Heeft u verder vragen over de food markt in Vietnam, dan kunt u altijd contact opnemen met het landbouwteam van de Nederlandse ambassade: HAN-LNV@minbuza.nl