Kijk terug: Business Week Taiwan en Zuid-Korea

Van 2 tot en met 5 maart 2021 vond de online Business Week Taiwan & Zuid-Korea plaats. Heeft u dit evenement gemist? Of wilt u de kansen nog een keer langslopen? Kijk dan de online sessies terug over kansen voor de sectoren smart cities, land- en tuinbouw, hightech, architectuur en water. We helpen u graag verder met informatie, advies en contacten.

Business week Taiwan en Zuid-Korea

Topsprekers uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid zorgden tijdens de Business Week voor een unieke online ervaring.

Waarom terugkijken?

  • luister naar ervaringen van Nederlandse ondernemers in Taiwan en Zuid-Korea;
  • ontdek waarom precies deze markten kansrijk zijn;
  • sta ook eens stil bij de uitdagingen;
  • kom meer te weten over advies en ondersteuning van Rijksoverheid en partnerorganisaties, bij uw stappen op deze markten.

Business Week terugkijken

Sessie gemist of terugkijken? Geen probleem. Alle programmaonderdelen zijn opgenomen en de sessies staan online.

Highlights: kansrijke sectoren

Zakendoen in Taiwan en Zuid-Korea stond centraal in deze Business Week. De sessies die u kunt terugkijken belichten kansen in de volgende sectoren:

  • Land- en tuinbouw: kansen voor kassenbouw, klimaatbeheersing, biologisch beheer, zaden, logistiek, post-harvest management en cold chain logistiek voor groente. In het bijzonder aandacht voor hightech groenteproductie voor export (Zuid-Korea) en coldchainlogistiek (Taiwan).
  • Smart cities: kansen voor slimme technologieën, smart healthcare, smart mobility, duurzaam bouwen en nieuwe energie.
  • Hightech: kansen voor semiconductors, photonics en toekomstige toepassingen daarvan (sensors, automotive en biomedisch). En ook kansen in het productieproces en de toeleveringsketens van deze technologieën.
  • Architectuur: kansen voor architectuur en urban design. U kunt het gepresenteerde marktrapport opvragen via: seo-ea@minbuza.nl.
  • Water: kansen in Taiwan voor watermanagement en nature-based solutions voor uitdagingen door klimaatverandering. U kunt het gepresenteerde marktrapport opvragen via het Netherlands Office Taipei, Cindy Chang: cindychang@ntio.org.tw.

Meer weten? Wij helpen u graag verder!

Heeft u nieuwe kansen ontdekt en wilt u concrete stappen zetten? Geregistreerde deelnemers aan de Business Week kunnen via platform b2match in contact blijven met collega-ondernemers, sprekers en andere betrokkenen. Bijvoorbeeld de Nederlandse ambassade in Seoul, het Netherlands Office Taipei, medewerkers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en partnerorganisaties KOTRA (Korea Trade-Investment Promotion Agency), TAITRA (Taiwan External Trade Development Council) en TINL (Trade & Innovate Nederland).

Bent u op zoek naar sectorspecifieke informatie op andere deelgebieden? Bekijk onze pagina's over zakelijke kansen in Zuid-Korea en Taiwan.

Wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met RVO:

Simone Ho, adviseur voor Taiwan
T: 088 042 42 42
E: simone.ho@rvo.nl

Pim Hollestelle, adviseur voor Zuid-Korea
T: 088 042 42 42
E: pim.hollestelle@rvo.nl

Organisatie

RVO organiseerde de Business Week in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Seoul (Zuid-Korea), het Netherlands Office Taipei (Taiwan) en partners van het netwerk Trade & Innovate NL.

Mogelijk gemaakt door Trade & Innovate NL

Trade & Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties dat Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade & Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema's daarbij is Smart Cities.

Lees meer op de website van Trade & Innovate NL