Noorwegen: SMAK 2020 - toelevering horeca en detailhandel

Elk derde jaar wordt in het beurscomplex van Lillestrøm, tussen de luchthaven Gardermoen en de stad Oslo, de levensmiddelen en horeca beurs SMAK gehouden. SMAK betekent smaak en het is inderdaad een bijzonder smakelijke beurs.

SMAK 2020: 3 tot 6 maart 2020

De beurs is onderverdeeld in eten & drinken, machines & uitrusting,  IT & technologie, interieur & design en bier, wijn en sterke drank.Het is mijn indruk dat iedereen in Noorwegen, die in de sector werkt, de beurs bezoekt. De opening van de beurs wordt uitbundig gevierd, zowel de eerste ochtend als op de avond van de eerste dag.

Parallel aan de beurs worden lezingen aangeboden, de meeste in het Noors.

In 2017 kwam ik weinig Nederlandse deelnemers tegen. Toch is de expo interessant voor bedrijven die naar Noorwegen willen gaan exporteren, om er te kijken en potentiële klanten te ontmoeten of om er een stand te hebben.

Zie eventueel mijn blog: https://www.agroberichtenbuitenland.nl/landeninformatie/scandinavie/blog/smak-2017

Ik zal er zelf zeker weer gaan kijken om een vinger aan de pols van de Noorse markt te houden.

Heeft u plannen om de beurs te bezoeken en wilt u andere Nederlanders spreken, laat het dan weten. Mijn eerste afspraak is met Callette Terhaerdt Losic van Market Link (www.marketlink.se), maar misschien zijn er meer bedrijven die de beurs willen bezoeken en elkaar/ ons/ mij  willen ontmoeten.

Meldt uw eventuele belangstelling, dan laat ik weten als er een borrel of ander contact moment wordt georganiseerd!

Renske Nijland, landbouw adviseur Scandinavië.  +45 40607237 renske.nijland@minbuza.nl