31 mei Openlucht landbouwexpo Roskilde Dyrskue, Roskilde, Denemarken

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Roskilde Dyrskue

Dyrskuepladsen
4000 Roskilde
Denemarken

De beurs ligt vlakbij de stad Roskilde, ten westen van Kopenhagen en is makkelijk per trein of auto te bereiken. 
Er is vrij parkeren, maar kom vroeg want deze beurs is heel populair! 
Vanaf treinstation Roskilde rijdt er tijdens het event Roskilde Dyrskue iedere 30 minuten een bus naar en van het terrein. De bus vertrekt om 07.55 uur.
De laatste bus gaat vrijdag en zaterdag om 21.55 uur en zondag om 17.55 uur.

Roskilde Dyrskue is een traditionele beurs voor de landbouwsector in Denemarken en wordt al sinds 1969 in Roskilde gehouden. Op 35 hectare tentoonstellingsruimte zijn er 1.800 (landbouw)huisdieren van cavia’s tot rasrunderen, 150 exposanten van landbouwmachines en veel workshops. Daarnaast ook braderie-achtige stands en wat kermisattracties.

Beeld: ©Roskilde Dyrskye

Iedereen kan er iets leren over de landbouw en over voedselproductie. Elk jaar trekt de beurs ongeveer 113.000 bezoekers zowel uit de stad en van het platteland.

Een blog over een eerder bezoek aan deze beurs is te vinden via de link: De landbouwshow in Roskilde: een feest voor burgers en buitenlui | Scandinavië | Agroberichten Buitenland

Beeld: ©Renske Nijland

Prijzen (onder voorbehoud):

Volwassenen                    DKK 150 / DKK 300 (3-dagen ticket)
Kinderen 6-12 jaar          DKK 50 / DKK 100
Familie (online)                DKK 360
Kinderen onder 6 jaar hebben gratis entree.

Beeld: ©Renske Nijland

Meer informatie is te vinden via de link Largest agricultural and country fair in Denmark (roskildedyrskue.dk) of op te vragen via de landbouwafdeling (voor de landen Denemarken, Noorwegen en Zweden) van de Nederlandse Ambassade te Kopenhagen, het emailadres is kop-lnv@minbuza.nl