Japan: 21 april 2021 virtuele tour tulpentuin Nederlandse ambassadeur

Ook dit jaar zijn de tulpen in de tuin van de Nederlandse Ambassadeur in Japan, Z.E. de heer Peter van der Vliet, weer in volle bloei. En niet alleen de tulpen, ook de nieuwe Kodaira lelies die in oktober vorig jaar door de Ambassadeur zo gedoopt zijn ter ere van de Japanse gouden medaille winnares in het schaatsen, Nao Kodaira. 

Beperkte aantallen bezoekers hebben reeds kunnen genieten van de bloemenpracht met inachtneming van de strikte coronamaatregelen die momenteel gelden in Tokio.

Online rondleiding van de tuin: 21 april om 15.00 uur Japanse tijd

Om 15 uur Japanse tijd op woensdag 21 april a.s. wordt er een virtuele rondleiding gehouden. De kijkers online kunnen dan genieten van een rondleiding vanaf de ingangspoort van de Ambassade, via het terrein waar zich sinds 1883 de Ambassade bevindt, naar de tuin van de Ambtswoning van de Ambassadeur, gebouwd in 1928 en een van de weinige nog overgebleven gebouwen uit die periode in Tokio. In de tuin van de residentie van de Ambassadeur zijn voor deze gelegenheid zo’n 15.000 Nederlandse bloembollen geplant.

U kunt meedoen via de onderstaande link: 

駐日オランダ王国大使館「チューリップガーデン・オンラインツアー」🌷 Netherlands Embassy in Japan Tulip Garden Online Tour 2021 🌷 - YouTube

Residentie van de Nederlandse Ambassadeur in Tokio; een oase in de stad van 14 miljoen inwoners
Nieuwe cultivar Kodaira; genoemd naar Japanse gouden medaille schaatster Nao Kodaira