Road2WestAfrica

De bijeenkomst "Road2WestAfrica" vindt plaats op 11 oktober in Hilvarenbeek. Het maakt inzichtelijk welke kansen er zijn voor Nederlandse bedrijven in West-Afrika / ECOWAS (Economic-Community Of West-African States), in het bijzonder in de landen Nigeria, Ghana, Senegal en Ivoorkust. Ook vindt er een speciale tuinbouwsector sessie plaats gericht op de kansen in de groenten- en fruitsector in Ghana en Ivoorkust.

  • Ontdek zakelijke kansen in West Afrika, vnl. in Nigeria, Ghana, Senegal en Ivoorkust
  • Ontmoet relevante organisaties, (landen)experts en ervaringsdeskundigen / ondernemers
  • Leg je vragen voor aan experts en ervaringsdeskundigen / ondernemers

Het programma bestaat uit een plenaire sessie waarin aandacht zal worden besteed aan de laatste ontwikkelingen in het westelijk deel van Afrika (Ecowas). Daarnaast komen aan de orde de verschillen in de cultuur van zakendoen en de do’s en don'ts.

Tijdens interactieve ‘landensessies’ wordt door een panel van experts de kansen in de genoemde landen belicht. Het programma wordt zodanig opgezet dat deelnemers aan 2 landentafels kunnen deelnemen. Deelnemers worden gevraagd een keuze te maken van de landensessie, maar ook input, met name vooraf, te leveren in de vorm van vragen die dan tijdens de betreffende landensessies behandeld worden.

Tenslotte is er een uitgebreid netwerkplein met relevante organisaties m.b.t. het zakendoen in (West-)Afrika. Hier vindt ook de afsluiting plaats met een hapje en drankje.

Programma

13:30 Ontvangst

Registratie deelnemers

14:00 Opening en welkom

14:10 Plenaire sessies

  • Recente ontwikkelingen West-Afrika (Ecowas)
  • Verschillen in de cultuur van zakendoen / do's en don'ts

15:10 Pauze

15:30 - 16:15 1e ronde landensessies Nigeria, Ghana, Senegal en Ivoorkust

16:20 - 17:05 2e ronde landensessies Nigeria, Senegal en kansen in de groenten- en fruitsector in Ghana en Ivoorkust (gecombineerd) en het HortiFresh programma*

* In de 2e ronde van de landensessies vindt een speciale tuinbouwsector sessie plaats, gericht op de kansen in de groenten- en fruitsector in Ghana en Ivoorkust. Experts informeren de deelnemers over concrete kansen en aankomende activiteiten en instrumenten in het kader van het HortiFresh programma.

17:05 Netwerken met drankje en hapje

18:30 Einde bijeenkomst

Lokatie en aanmelding

Event Center Beekse Bergen

Beekse Bergen 1

5081 NJ Hilvarenbeek

Datum: 11 oktober 2018

Tijd: 13:30 - 18:00 uur

Via deze link aanmelden

Bron: KvK