SDG Partnerschapfaciliteit (SDGP)

Is uw organisatie een bedrijf, publieke instelling, NGO of kennisinstelling? En wilt u samenwerken in een publiek-privaat partnerschap om bij te kunnen dragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) in ontwikkelingslanden? Dan kan uw project ondersteuning krijgen vanuit SDGP.

Volg deze link voor meer informatie en actuele voorwaarden.

Hieronder praktijkvoorbeelden uit de Agri&Food sector

Project EAT:FRESH met kleinschalige boeren en verse groenten in Tanzania

Het klimaat in de Zuid-Tanzaniaanse regio's Iringa en Njombe is perfect voor het kweken van sperziebonen, peultjes en avocado's. Toch zijn de oogstopbrengsten relatief laag en kunnen boeren hun groenten moeilijk exporteren. De SDG Partnerschapfaciliteit subsidieert het project EAT:FRESH.

Lees het artikel

Verduurzaming van de koffieteelt in Peru

Solidaridad heeft in Peru een project opgezet om de koffieteelt te verduurzamen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt dit project vanuit de SDG Partnerschapsfaciliteit. Zo kunnen 1.600 boeren in Peru beginnen met circulaire koffieteelt en hoogwaardig hergebruik van koffie-afval.

Lees het artikel

Officiële aftrap van het aardappelprogramma
Officiële aftrap van het aardappelprogramma

Versterking Ugandese aardappelketen met Nederlandse steun

Versterking van de aardappelketen in Uganda. Dat is het kerndoel van het SDGP-programma dat komende vier jaar wordt uitgevoerd door een aantal Nederlandse en Ugandese partijen. De coördinatie is in handen van agrarisch adviesbedrijf Delphy. “Samenwerking moet ertoe leiden dat alle bedrijven die in de aardappelketen participeren daar aan verdienen”, zegt Martine de Jong van Delphy.

Lees het artikel

Vijf nieuwe SDGP projecten

De SDG Partnerschapfaciliteit (SDGP) voor duurzame ontwikkeling heeft aan 5 nieuwe projecten subsidie verleend. De projecten variëren van het verbeteren van een nieuwe waardeketen voor cashewnoten, tot het stimuleren van eerlijk werk in de landbouw. Ze zijn het resultaat van publiek-private samenwerking en zijn nog in ontwikkeling.

Lees meer

Drie nieuwe SDG Partnership projecten in Rwanda

Drie Nederlands – Rwandese consortia hebben met succes een voorstel ingediend voor de SDG-Partnership faciliteit van RVO (50% subsidie). In totaal brengen deze drie projecten een investering van €18 Miljoen euro in drie voor Nederland belangrijke waardeketens.

Lees meer

Aardappeloogst in Rwanda