Bite-sized, het wekelijkse nieuwsoverzicht uit het Verenigd Koninkrijk (week 5)

De laatste agri-food nieuwsberichten uit het Verenigd Koninkrijk in een behapbaar formaat, week 5, 2024. Opgesteld door het LAN team van de Nederlandse Ambassade in Londen.
 

Bite-sized

Blauwtong bestrijdingsgebied uitgebreid in Norfolk

De uitbreiding volgt nadat het virus bij twee koeien is vastgesteld die het buiten het al bestaande bestrijdingsgebied graasden tijdens de hoog-risico periode. Het brengt het totaal aantal blauwtonggevallen in Norfolk tot 21 sinds de eerste gevallen in het graafschap werden vastgesteld op 8 december jl. Voor de laatste updates over de blauwtong situatie in Engeland, zie: gov.uk.

Meer vlees en zuivel verkocht in aanloop naar Kerstmis

In de twee weken tot aan Kerstmis vorig jaar kochten consumenten in het VK 17,3% meer lamsvlees (volume) in vergelijking met een jaar eerder volgens een analyse van het productschap AHDB. Over dezelfde periode kochten consumenten ook 3,7% meer varkensvlees en 2% meer zuivel dan in 2022, aldus AHDB.

AHDB gaat haar marketingcampagne voor vlees en zuivel uitbreiden met een televisiecampagne voor varkensvlees. AHDB voert al enige tijd een marketingcampagne voor Brits rund- en lamsvlees en zuivel als onderdeel van haar Let's Eat Balanced campagne.