Moderniseringsplannen glastuinbouw betekenen nieuwe kansen in Turkse tuinbouwsector

Stijgende voedselprijzen zorgen voor nieuw Turks overheidsbeleid. Belangrijkste speerpunten daarin zijn het ‘Greenhouse Credit Package’ – een speciaal krediet met extra lage rente – en een grote modernisering plus uitbreiding van het glastuinbouwareaal. Dit biedt kansen voor nieuwe en bestaande Nederlandse toeleveranciers voor de Turkse tuinbouwsector! RVO en het LNV Landbouwbureau Ankara organiseren daarom op maandag 23 september a.s. een kansenseminar in Den Haag.

Ook van het algemene overheidsbeleid in Turkije om al over enkele jaren de economie volledig circulair en ‘zero waste’ te organiseren, is de invloed groot. High-end, hightech bedrijven, bedrijfsadviseurs en consultants die gericht zijn op moderne kassenbouw en high-end geo-thermale en duurzame kennis en technieken zijn van harte welkom op het kansenseminar. Dus Nederlandse leveranciers van de modernste tuinbouwtechnologieën, hard- & software, klimaat- en belichtingsinstallaties, advies over productiemanagement, kennisoverdracht en praktijktrainingen die willen weten welke kansen de recente en toekomstige ontwikkelingen in de Turkse tuinbouwsector bieden voor hun bedrijf mogen op 23 september deze bijeenkomst niet missen!  

LNV en RVO informeren u graag en grondig

De LNV Landbouwraad en Landbouw Assistent in Turkije zullen hun kennis en visies met u delen. Ook zal mogelijk een vertegenwoordiger van de Turkse overheid aanwezig zijn. Daardoor krijgt u inzicht in de verschillende nieuwe mogelijkheden in Turkije en het uitgebreide netwerk aan Turkse bedrijfs- en overheidscontacten die klaar staan om met Nederlandse bedrijven samen te werken.

Ook zal de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een overzicht geven van de voor het Nederlands bedrijfsleven beschikbare programma’s ter ondersteuning van het zakendoen in Turkije.

Deelname tuinbouwmissie Turkije

Op nog vast te stellen data in de periode 14 – 25 oktober organiseert het LNV Landbouwbureau Ankara een bedrijvenmissie in Turkije. De missie zal behalve het bekende tuinbouwgebied rond Antalya ook nieuwe gebieden bezoeken die o.a. door de geo-thermale mogelijkheden mooie kansen bieden. Er is dus na het informerende deel van het programma genoeg tijd om alle vragen te stellen die voor ú belangrijk zijn om te kunnen bepalen of uw bedrijf aan deze bijzondere missie wil deelnemen. Het programma wordt afgesloten met een door RVO en het LNV Landbouwbureau georganiseerde netwerkreceptie.

Nieuwe kennis over nieuwe kansen

Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid om inzicht te krijgen in laatste ontwikkelingen in de Turkse tuinbouwsector, de overheidsplannen en kredietfaciliteiten en wat dit voor uw bedrijf kan betekenen. Het is dus een prima oriëntatie op en eerste voorbereiding van de geplande Nederlandse tuinbouwbedrijvenmissie naar Turkije in oktober 2019.

Meer informatie, details en een link voor registratie voor deelname vindt u via onderstaande link.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de LNV Landbouwraad Jaap Satter van de Nederlandse ambassade in Ankara, E-mail: ank-lnv@minbuza.nl of tel. +90 312 409 18 60.