Singapore brengt garnalen kweken naar een hoger niveau

SINGAPORE – Door de beperkte beschikbare grond heeft Singapore al een aantal jaar ervaring in het kweken van vis en groenten in horizontale teeltvormen. Vanaf Juni 2021 zullen hier ook garnalen aan toegevoegd worden.

Universal Aquaculture bouwt op de Tuas South link een faciliteit waarbij de kleine Vannamei-garnalen gemakkelijker te oogsten zijn dan via traditionele garnalenkweek.

Om te beginnen kan de boerderij tussen de 150 en 200 kg schaaldieren per dag produceren - ook bekend als witte garnalen uit de Stille Oceaan, garnaal met witte poten, grote garnalen of bai xia.

Maar aangezien het high-tech systeem modulair is en gemakkelijk kan worden ingezet op een groter industrieel perceel, zei CEO Jeremy Ong dat ongeveer 1.000 kg van de garnalen per dag kan worden geproduceerd wanneer het bedrijf ergens in het derde kwartaal van volgend jaar een extra locatie opent.

Universal Aquaculture is een van de boerderijen in Singapore die mag profiteren van het nieuwe Agri-Food Cluster Transformation Fund van $ 60 miljoen, waarvan de details vorige week werden vrijgegeven tijdens het debat over de begroting van het ministerie van Duurzaamheid en Milieu. Het vervangt het Agriculture Productivity Fund.

Vietnamese black tiger shrimps