Singapore wijst 9 tenders toe aan landbouwlocaties op daken van parkeergarages

SINGAPORE - Zes bieders hebben aanbestedingen gekregen voor stadslandbouw op negen locaties op de daken van parkeergarages van de Housing and Development Board (HDB), zeiden de Singapore Food Agency (SFA) en HDB op woensdag (30 september).

De afzonderlijke locaties - in Ang Mo Kio, Choa Chu Kang, Hougang, Tampines en Toa Payoh - werden toegekend aan respectievelijk Abyfarm, IT Meng Landscape and Construction, Gaurav Saraf, Nature's International Commodity en Red Green Collective. T Meng Landscape and Construction ontving ook een clustersite in Jurong West. De resterende locatie in Sembawang werd gegund aan Goh Lay Keow.

De voorstellen van de succesvolle inschrijvingen bevatten hydroponics- en verticale landbouwsystemen met een vershillende innovatieve functies, zoals IoT, blockchain-technologie en geautomatiseerde klimaatbeheersing.

Met deze landbouwsystemen hebben de locaties het potentieel om gezamenlijk jaarlijks ongeveer 1.600 ton groenten te produceren.

Het vrijmaken van meer ruimte voor commerciële landbouw is een van de strategieën van Singapore Food Agency om de doelstelling van Singapore te bereiken om tegen 2030 30 procent van zijn voedingsbehoeften te kunnen voorzien met lokaal geproduceerd voedsel.

Groenteteelt op kantoordak
Beeld: ©Adobe Stock
Groenteteelt op kantoordak