Sectorrapport  ‘Market research: Opportunities for the Dutch organic producers in Sweden’

In het rapport ‘Market research; Opportunities for the Dutch organic rroducers in Sweden’ wordt beschreven of, en zo ja, op welke manier, er kansen zijn voor het Nederlandse bio-product in Zweden. Het rapport omvat een beschrijving van de Zweedse markt voor biologische producten, de spelers op die markt, zowel de supermarktketens, als de foodservice, en tot slot advies over de te volgen weg naar deze markt.

Bewuste Zweedse consumenten stellen prijs op biologische producten, maar in de vergelijking met conventionele binnenlands geproduceerde levensmiddelen, leggen de Nederlandse en andere buitenlandse bio-producten het soms af.

Aan de andere kant dwingt de economische situatie Zweedse importeurs en groothandelaren ook om juist nu bijzonder op de prijs te letten. De overwegingen van Nederlandse bedrijven om nu juist wél of juist niet deze markt te benaderen worden ondersteund door veel informatie in het onlangs gepresenteerd rapport.

Beeld: ©Export Partner

Biobeurs in Malmö

Het rapport komt niet alleen. Eerder dit jaar waren al een aantal Nederlandse bio-bedrijven in Kopenhagen en Malmö op fact-finding missie en leerde in enkele
dagen veel over zowel de Deense als de Zweedse markt en in november is er een Nederlands paviljoen op de Biobeurs in Malmö, met bijna twintig deelnemers.

Mocht u interesse in deelname op de beurs hebben, laat dat dan zsm aan ons weten.

Het marktrapport is door Export Partner opgesteld, in opdracht van BioNederland en RVO, in samenwerking met de landbouwafdeling op de Nederlandse ambassades in Berlijn en Kopenhagen.  Op 4 september werd het feestelijk gepresenteerd, samen met een rapport over de Duitse markt. Zie (12) Post | LinkedIn.

Wij sturen u het rapport graag digitaal toe. 

Ook voor aanvullende informatie over de Scandinavische markt voor bio- en andere levensmiddelen, kunt u terecht op de Landbouwafdeling op de Nederlandse ambassade in Kopenhagen.  U kunt ons bereiken via KOP-LNV@minbuza.nl