18 juni Seagriculture EU 2024 – Een internationale zeewierconferentie, nu op de Faroe Islands

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie The Nordic House, Faroe Islands

The Nordic House
Norðari Ringvegur14
100 Tórshavn
Faroe Islands

Het Nordic House is een culturele instelling op de Faeröer. Haar doel is het ondersteunen en promoten van de Noordse en Faeröerse cultuur, zowel lokaal als in de Noordse regio.

Seagriculture EU 2024 is de plaats waar de wereld van zeewier elkaar ontmoet, uitwisselt en bloeit, aldus de organisatoren. Het thema van deze conferentie is “Bridging Continents (Continenten overbruggen)”; het is het idee dat dit thema grenzen en oceanen overstijgt om liefhebbers van zeewier uit verschillende hoeken van de wereld samen te brengen. Hier komt men samen om de zeewierteelt, -oogst en -innovatie te bespreken en te leren van de ervaringen en perspectieven van experts en enthousiastelingen uit verschillende landen en continenten. Contacten leggen, het delen van inzichten en het ontdekken van het potentieel van zeewier op wereldwijde schaal staat centraal.

Beeld: ©seagriculture.eu

De vraag naar eetbare zeewieren neemt toe in Europa. Zeewier (macroalgen) groeit in verschillende vormen en kleuren, zowel in de oceaan als in zoetwateromgevingen. De samenstelling en eigenschappen maken zeewier tot een waardevol materiaal en het scala aan toepassingen groeit naarmate de huidige O&O-technologieën worden verfijnd en nieuwe ontdekkingen worden gedaan;  onder andere voedingsmiddelen voor mensen, diervoeder, cosmetica, bio chemicaliën voor verschillende industrieën, meststoffen, biobrandstof en hoogwaardige bouwisolatie.

Al laat de zeewierteelt in Europa groei zien, uitdagingen op het gebied van onder andere regelgeving, kosten en levensvatbaarheid van de markt kunnen het tempo van deze groei beïnvloeden. Deze conferentie richt zich op het aanpakken van de uitdagingen in de zeewierindustrie, het bevorderen van samenwerking tussen verschillende belanghebbenden en het benadrukken van het belang van duurzame praktijken, innovatie, onderzoek en aanpasbaarheid aan regelgeving voor succes op de lange termijn.

Het programma is te vinden via de link Conference Program (seagriculture.eu)

Beeld: ©Pixabay

Kosten

Conferentie E750
Conferentie E550 (student)
Conferentie diner: E80
Presentatietafel: E1495

*Prijzen exclusief 25% btw. 
BTW is uitsluitend van toepassing op entiteiten en particulieren op de Faeröer.
 

Goed om te weten

De organisatoren hebben speciale hoteltarieven geregeld voor alle Seagriculture-deelnemers. Via de link  Accommodation (seagriculture.eu) kan je meer informatie vinden over deze hotels.
NB. De vraag naar hotelkamers is groot ; meer dan 80% van de hotels is al uitverkocht. Boek dus NU je kamer om te voorkomen dat alle hotels rond Tórshavn volgeboekt zijn!

Via de link How to get there (seagriculture.eu) kan je mee informatie vinden over vluchten, openbaar vervoer en visa.

Beeld: ©Pixabay

Meer informatie vinden via de link https://seagriculture.eu/  of via de landbouwafdeling (voor de landen Denemarken, Noorwegen en Zweden) van de Nederlandse Ambassade te Kopenhagen, het emailadres is kop-lnv@minbuza.nl