Portugese Frulact investeert verder in Canada en exporteert naar Australië

Dertig jaar en acht fabrieken verder is Frulact één van de vijf grootste spelers op het gebied van fruitverwerking. Het levert wereldwijd aan multinationals in de zuivel-, patisserie-, ijs- en drankindustrie.

Frulact Groep heeft in totaal acht fabrieken in Portugal, Frankrijk, Marokko, Zuid-Afrika en Canada. Het zet 112 mln. euro om (2017) en heeft 725 werknemers in dienst. 2,8% van de jaarlijkse omzet wordt besteed aan R&D. Bij de officiële opening van een fabriek in Ontario, pas een jaar in productie, maakte Frulact bekend nog eens zes mln. euro te gaan investeren in uitbreiding van de desbetreffende fabriek met 3.000 m2. Naast capaciteitsvergroting zullen 75 werknemers worden aangetrokken. Deze uitbreiding zal in 2019 aanvangen. Reden voor deze vrij snelle uitbreiding is dat het bedrijf ook al naar de Verenigde Staten exporteert en dit boven verwachting verloopt. Men hoopt dan ook in het jaar 2020 28 mln. euro om te zetten. In 2017 was dit 4,7 mln. euro en voor dit jaar zal dit 15 mln. euro bedragen.

Ook Australië is een land waar de aandacht van Frulact naar uit gaat. Niet zozeer om direct te investeren maar om te exporteren. Gekeken wordt hoe dit logistiek gezien het beste gedaan kan worden. Vanaf Portugal of Zuid-Afrika. De export naar Australië zal dit jaar nog aanvangen.