Industry Summit

Op woensdag 20 en donderdag 21 juni 2018 vond in het Poliforum van León (Guanajuato) de eerste editie van het door Meistermedia Worldwide georganiseerde Industry Summit plaats. De Industry Summit probeert de sector te integreren door in twee dagen drie congressen te combineren: het 13e internationale tomatencongres, het 3e internationale peper en paprikacongres, en het 1e internationale berry en aardbeiencongres.

Beeld: LAN Mexico

3 congressen in 1

Er waren 3 podia. Één algemeen Industry Summit podium, en twee zalen waar de programma’s voor de verschillende congressen werden gehouden. In veel gevallen was het mogelijk om van de ene presentatie naar de andere te gaan, maar in sommige gevallen was er overlap en moest er gekozen worden.

Nederlandse deelname

Het beursgedeelte bestond uit 100 stands aan ruime paden. Nederlandse bedrijven met een stand waren RijkZwaan, AWETA, Hoogendoorn, en de PIB Mexico Holland Horticulture. Bezoekers van Nederlandse bedrijven waren er ook: Ridder, Gakon, Koppert, en EnZa zaden.

Beeld: LAN Mexico

Seminars

Het seminarprogramma bestond uit interessante sprekers met interessante onderwerpen.

Terugkerende thema's

Steeds terugkerende thema’s waren: de steeds schaarser wordende beschikbaarheid van arbeidskrachten, de schaarsheid van water, het vaker toepassen van technologie, de (te) grote afhankelijkheid van de Verenigde Staten als exportmarkt (Transpacific Alliance zal helpen hier iets aan te doen), de invloed van de sector op het milieu, de aanwezigheid van plagen, gebrek aan goede logistiek, de noodzaak voor innovatie, verhoging van de productiviteit, marktgericht opereren, en diversificatie van producten en exportmarkten. Het is mooi en interessant om te zien dat in veel presentaties verwezen werd naar (het) Nederland(se voorbeeld).