Aanmelden voor China Business Week 2021

Ontdek kansen voor uw bedrijf tijdens de online China Business Week van 27 tot en met 29 september. Centraal staan de sectoren smart & green shipping, automotive, waterstof, tuinbouw, voedselverwerkingsmachines en voorkomen van voedselverspilling. Maar ook andere sectoren komen aan bod.

China Business Week

Bent u al actief in China of wilt u voor het eerst de Chinese markt op? Meld u nu aan voor de China Business Week 2021.

Waarom deze Business Week?

China is een zeer belangrijke exportmarkt voor Nederland en nog steeds liggen daar veel kansen. Ondanks de reisbeperkingen en de pandemie, groeide de export in 2020 met ruim € 1 miljard ten opzichte van 2019. De Chinese overheid investeert fors in de economie, blijkt uit het 14e vijfjarenplan dat in 2021 van start is gegaan. Er is grote behoefte aan kennis.

Daarnaast kent de Chinese markt ook een aantal uitdagingen. Daarom moeten ondernemers zich goed voorbereiden op hun marktentree. Tijdens deze 8e editie van de China Business Week, praten we u bij over actuele ontwikkelingen en kansen voor Nederlandse ondernemers in China.

Waarom meedoen?

Topsprekers uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid zorgen voor een uniek programma. U gaat met hen in gesprek en krijgt antwoord op vragen als:

 • Hoe staan economie, handelspolitiek en zakenklimaat ervoor in China?
 • Wat zijn de uitdagingen en hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
 • In welke sectoren liggen er concrete zakelijke kansen voor mijn bedrijf?
 • Hoe kan ik internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen?
 • Hoe ga ik om met culturele verschillen?
 • Hoe bouw ik aan duurzame zakenrelaties?
 • Hoe kan de Nederlandse overheid mij ondersteunen bij het zakendoen in China?

Meedoen aan de Business Week betekent dat u in korte tijd veel informatie krijgt en contacten kunt leggen. U krijgt een goed beeld van de concrete mogelijkheden voor uw bedrijf en de eventuele (vervolg)stappen die u kunt nemen.

Bent u benieuwd naar de tips & tricks van succesvolle ondernemers en ervaringsdeskundigen? Doe dan mee met de China Business Week.

Voor wie?

De China Business Week is interessant voor:

 • exporteurs die willen starten op de Chinese markt;
 • exporteurs die hun mogelijkheden in China willen verkennen;
 • exporteurs die al actief zijn op de Chinese markt en nieuwe kansen willen benutten;
 • kennisinstellingen die met Chinese partners willen samenwerken.

Programma

De China Business Week geeft u een update van de kansen en uitdagingen op de Chinese markt. U kunt alleen online deelnemen.

Op het programma staan:

 • Openingssessies over economische ontwikkelingen, ervaringen van ondernemers en de laatste updates rond corona, overheidssteun en bescherming van intellectueel eigendom.
 • Themasessies voor startende en ervaren exporteurs over kansen in de sectoren:
  - smart & green shipping
  - voedselverwerkingsmachines
  - tuinbouw
  - automotive
  - voorkomen van voedselverspilling
  - waterstof
 • Expertsessies (maximaal 10 deelnemers) voor bedrijven met ten minste 2 jaar exportervaring, en voor kennisinstellingen. De sessies gaan over ontwikkelingen en kansen in specifieke nichemarkten, zoals medische apparaten, alternatieve eiwitten, duurzame stedelijke ontwikkeling, verslogistiek, duurzame varkenshouderij en veel meer.
 • 'Marktplaats' en netwerkmogelijkheden via het online platform b2match.
 • Workshop, gepresenteerd door het Oranje Handelsmissiefonds (met onder andere EY, ING en evofenedex).

Ook na de Business Week helpen wij u graag verder met de juiste contacten en met informatie en advies over zakendoen in China.

Bekijk het volledige programma op online platform b2match.

Deelname

Meld u aan voor de online China Business Week 2021. Aanmelden kan tot en met 29 september. Deelname is gratis.
Na registratie kunt u 1-op-1-gesprekken aanvragen met handelsexperts van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en van de regionale partnerorganisaties van het netwerk Trade & Innovate NL.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem contact op met het Business Development Team van RVO:

Emiel Mulder
E: emiel.mulder@rvo.nl

Joyce van Elck
T: 06 1137 6331
E: joyce.vanelck@rvo.nl

Organisatie

RVO organiseert de online China Business Week 2021 in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en in samenwerking met het economisch buitenlandnetwerk in China en de regionale partnerorganisaties van Trade & Innovate NL.

Het economische buitenlandnetwerk in China bestaat uit de Nederlandse ambassade in Peking, de consulaten-generaal in Guangzhou, Shanghai, Hongkong en Chongqing, en de Netherlands Business Support Offices (NBSO's) in Dalian, Jinan, Qingdao, Wuhan, Chengdu en Nanjing.

Mogelijk gemaakt door Trade and Innovate NL

Trade and Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties dat Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade and Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema's daarbij is Smart Cities.

Lees meer op de website van Trade and Innovate NL