Nederlands succes op de Speciality & Fine Food Fair

Van 1 tot 3 september vond in Olympia Londen de 20e editie van de Speciality & Fine Food Fair plaats. Op het Holland paviljoen, georganiseerd door het landbouwteam van de Nederlandse ambassade in Londen, kregen 5 Nederlandse bedrijven de kans om hun producten te tonen aan Britse en internationale inkopers van de grote supermarkten en distributeurs tot aan eigenaren van onafhankelijke farm-shops en boutique winkels.

Goed bezocht Holland Paviljoen

Met een in het oog springend paviljoen en een selectie van innovatieve, duurzame en vooral smakelijke producten trokken de Nederlandse bedrijven volop de aandacht. Ambassadeur Simon Smits bracht ook een bezoek aan het Holland Paviljoen en was onder de indruk van het enthousiasme en de kwaliteit van de Nederlandse deelnemers.

De stand van Tony’s Chocolonely was een van de drukst bezochte stands op de show. Geen wonder gezien de snelheid waarmee hun chocoladerepen de Britse markt veroveren.

De veelzijdige (cocktail)saus van Gin Mayo werd ook erg goed ontvangen, zeker nadat de bezoekers aan de beurs bijna allemaal met een tube Gin Mayo naar huis gingen.

Gin was een populair product op de Speciality & Fine Food Fair. Het was daarom des te knapper dat Gin 1689, gemaakt naar een 350 jaar oud recept, zich nog altijd wist te onderscheiden op smaak en herkomst.

De 100% natuurlijke siropen van Soof Drinks waren een verfrissend alternatief voor veel bezoekers, die naast de smaak van de Taste Award winnende producten ook de branding van de flessen zeer konden waarderen.

Clusius maakt wodka van tulpenbollen. Een uniek en innovatief product dat, zoals hieronder valt te lezen, niet alleen door de bezoekers van de beurs op prijs werd gesteld.

Clusius wint Pitch Live!

Clusius Dutch Tulip Vodka is op de laatste dag van de Speciality & Fine Food Fair uitgeroepen tot overall winnaar van de Pitch Live! competitie. Na een presentatie met proeverij  werd de Clusius tulpenwodka tot de winnaar uitgeroepen door een een vakjury die onder andere bestond uit specialisten en inkopers van Selfridges, Sainsbury’s en Planet Organic. Joris Putman, mede-oprichter van Clusius Craft Distillers nam de prijs met een brede lach in ontvangst: “Een prachtig begin om onze wodka in het VK te introduceren!”

Specaility & Fine Food Fair 2020

Volgend jaar zal er, naar alle waarschijnlijkheid, wederom een Holland Paviljoen worden georganiseerd op de Speciality & Fine Food Fair. Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname, neem dan contact op met het landbouwteam in Londen.