Expo Osaka 2025, Kansai, Japan: bijeenkomst over de tuinbouwprogrammering

Nederland neemt deel aan de Expo Osaka 2025, Kansai, Japan. Na het succes van de wereldtentoonstelling in Dubai heeft Nederland opnieuw een opwindend paviljoen laten ontwerpen dat de opkomende zon verbeeldt. Emissievrije energie en innovatieve technologieën staan centraal rond het thema ‘Common Ground: creating a new dawn together’.  
 

Expo 2025 Osaka, Kansai, Japan
Beeld: ©Plomp

Programmering

In de programmering van de activiteiten kiest Nederland voor vijf tracks: energie, life sciences & gezondheid, cultuur, high-tech & digitalisering, en tuinbouw & food tech. De food tech-programmering wordt opgezet door OostNL en voor de tuinbouw is gekozen voor Dutch Greenhouse Delta.
 
De programmering voor het tuinbouwgedeelte stippelt Dutch Greenhouse Delta niet in isolement uit. Op woensdag 28 februari is er in het World Horti Center (WHC) een eerste bijeenkomst van 09:00 tot 11:00 uur waarin dieper wordt ingegaan op alle kansen die de Expo Osaka 2025 biedt voor de tuinbouwsector en hoe we ons het beste kunnen presenteren daar. Gesproken zal worden over:
• De structuur en visie van Exp Osaka 2025
• Partnerschaps- en sponsormogelijkheden
• Essentiële onderwerpen voor de tuinbouwprogrammering
• Zakendoen in Japan en hoe de overheid kan ondersteunen.
 
Wilt u deelnemen en mee denken over hoe we impact kunnen maken op deze wereldtentoonstelling? Dat kan in persoon op het WHC of virtueel.
Meld u aan vóór 21 februari via daria.vanderheijden@dutchgreenhousedelta.com.