Fotoreportage Holland Paviljoen Foodex 2019 Japan

De 44e editie van de Foodex Japan vond dit jaar van 5 tot 8 maart plaats in het Makuhari Messe. Tijdens het evenement werd er het Holland Paviljoen georganiseerd door de Nederlandse Ambassade, in samenwerking met de show coördinator Ariana Dolgoff. Gedurende vier dagen kwamen er meer dan 80.000 bezoekers uit binnen- en buitenland af op dit grootste handelsbeurs voor voedingsmiddelen en drank in Azië.

Unieke en innovatieve producten werden door 10 Nederlandse bedrijven tentoongesteld. Deze producten varieerden van kaas producten tot een innovatief  teeltsysteem voor bladgroenten.

De volgende bedrijven deden mee aan de exhibitie:

Nederlandse Ambassadeur op bezoek

De Nederlandse ambassadeur Z.E. de heer Aart Jacobi bezocht het paviljoen op donderdag 7 maart om met 9 standhouders te spreken over hun activiteiten en voornemens. Scelta Mushrooms, een van de exposanten, doet mee aan het Paviljoen op de Foodex sinds 1994. Het bedrijf viert dit jaar zijn 25-jarige bestaan. Het jubileum werd op hun stand gevierd in aanwezigheid van de Ambassadeur.

Deelname door de Nederlanse vleessector

Bijzonder dit jaar was de deelname door COV (Centrale Organisatie voor de Vleessector) met hun “Trusted Pork and Veal from the EU” actie.  Dagelijks werden er vele kalfsvlees- en varkensvleeshapjes uitgeserveerd aan de bezoekers.

De volgende bedrijven deden mee aan de COV stand

Holland Business Lounge and netwerkreceptie

De Nederlandse Ambassade heeft haar Holland Business Lounge beschikbaar gesteld voor zowel de exposanten als bezoekende Nederlandse bedrijven voor hun gesprekken met Japanse cliënteel.  Met speciaal dank aan JDE, konden de bezoekers van heerlijke kopje koffie uit Nederland genieten. Op 7 maart gaf Dr. Evert Jan Krajenbrink, Landbouwraad een netwerkreceptie in Hotel New Otani Makuhari, waar exponsanten een kans kregen om potentiële Japanse klanten te ontmoeten.

Foodex 2020

De aanstaande editie, The Foodex 2020 wordt gehouden van 10 to 13 maart op Makuhari Messe.

Nadere informatie volgt zodra er meer bekend is.

Groepsfoto met de exponsanten van Trusted pork and veal from EU stand