Over de LNV-raad Iran

Met ingang van september 2021 is Marion van Schaik werkzaam als LNV-raad op de Nederlandse ambassade in Teheran. Haar werkgebied bestaat uit de landen Iran en Irak.

Marion van Schaik
Marion van Schaik

LNV-raad

Marion van Schaik studeerde aan de Wageningen Universiteit en Twente Universiteit. Buiten Nederland werkte Marion onder andere in de Democratische Republiek Congo, Madagaskar en de VS. Zij richtte zich daarbij op geïntegreerd waterbeheer, agroforestry, innovaties rondom watergebruik in de landbouw, en landbouwketens. Zij ziet er naar uit zich in te zetten om de samenwerking tussen Nederland-Iran en Nederland-Irak op het gebied van landbouw, agro-business, voedsel, de water-voedsel-klimaat nexus, en landbouwonderzoek te stimuleren, en de wederzijdse handel te bevorderen. Lees het interview met Marion van Schaik.

LAN team

Het LAN team richt op het versterken van de handelsrelaties en het creëren van kansen voor het Nederlands bedrijfsleven o.a. in de land - en tuinbouw, dierlijke en plantaardige ketens, visserij en water management. Als u informatie of ondersteuning nodig heeft bij het opzetten of uitbreiden van uw business in en met Iran,  klopt u dan gerust bij ons aan.     

De LNV-raad in Teheran wordt bijgestaan door:   

Sara Torabi
Sara Torabi Dastgerdouei

Sara Torabi Dastgerdouei is landbouwadviseur op de Iran missie sinds augustus 2018. Sara is landbouweconoom en heeft vele jaren gewerkt voor FAO en UNDP. Haar focus ligt op het onderhouden van contacten met de nationale en provinciale overheden. Verder is zij het aanspreekpunt van verschillende sectoren zoals o.a. agrofood, tuinbouw en dierlijke en plantaardige landbouwproducten. Sara is ook het contact voor handelsverzoeken en sectorpromotie.

Agriculture team
f.l.t.r. Sara Torabi Dastgerdouei, Marion van Schaik, Pouran Sadafi, Hoshang Hamad

And now we are pleased to announce that our agriculture team has expanded with the addition of two new members.

Hoshang joined the team as an agriculture advisor in 2021, bringing with him a wealth of experience and knowledge in the field.

Pouran joined us in 2022 as the management assistant, providing support to ensure smooth operations. With these new additions, we are now working together as a strong and cohesive team, dedicated to achieving our goals and delivering high-quality results.

Contact

  • Adres: LAN team, Nederlandse Ambassade, No. 60 West Arghavan Street, Farmanieh, Teheran
  • Email: TEH-lnv@minbuza.nl
  • Twitter @AgroTeheran
  • Telefoon: (+98) 212 366 02 12

LNV-raad Iran