Over de Landbouwraad Iran

Met ingang van september 2021 is Marion van Schaik werkzaam als landbouwraad op de Nederlandse ambassade in Teheran. Haar werkgebied bestaat uit de landen Iran en Irak.

Marion van Schaik
Marion van Schaik

Landbouwraad

Marion van Schaik studeerde aan de Wageningen Universiteit en Twente Universiteit. Buiten Nederland werkte Marion onder andere in de Democratische Republiek Congo, Madagaskar en de VS. Zij richtte zich daarbij op geïntegreerd waterbeheer, agroforestry, innovaties rondom watergebruik in de landbouw, en landbouwketens. Zij ziet er naar uit zich in te zetten om de samenwerking tussen Nederland-Iran en Nederland-Irak op het gebied van landbouw, agro-business, voedsel, de water-voedsel-klimaat nexus, en landbouwonderzoek te stimuleren, en de wederzijdse handel te bevorderen. Lees het interview met Marion van Schaik.

Landbouwteam

Het landbouwteam richt op het versterken van de handelsrelaties en het creëren van kansen voor het Nederlands bedrijfsleven o.a. in de land - en tuinbouw, dierlijke en plantaardige ketens, visserij en water management. Als u informatie of ondersteuning nodig heeft bij het opzetten of uitbreiden van uw business in en met Iran,  klopt u dan gerust bij ons aan.     

De Landbouwraad in Teheran wordt bijgestaan door:   

Sara Torabi
Sara Torabi Dastgerdouei

Sara Torabi Dastgerdouei is landbouwadviseur op de Iran missie sinds augustus 2018. Sara is landbouweconoom en heeft vele jaren gewerkt voor FAO en UNDP. Haar focus ligt op het onderhouden van contacten met de nationale en provinciale overheden. Verder is zij het aanspreekpunt van verschillende sectoren zoals o.a. agrofood, tuinbouw en dierlijke en plantaardige landbouwproducten. Sara is ook het contact voor handelsverzoeken en sectorpromotie.

Contact

  • Adres: Landbouwteam, Nederlandse Ambassade, No. 60 West Arghavan Street, Farmanieh, Teheran
  • Email: TEH-lnv@minbuza.nl
  • Twitter @AgroTeheran
  • Telefoon: (+98) 212 366 02 12

Landbouwraad Iran