Over de Landbouwraad Iran

Met ingang van juli 2017 is Hans Smolders werkzaam als landbouwraad op de Nederlandse ambassade in Teheran. Hij is de eerste landbouwraad in het land dat recent weer aansluiting zoekt met de rest van de wereld.

Hans.smolders

Hans Smolders

Landbouwraad

Hans Smolders studeerde plantenveredeling aan de Wageningen UR en werkte 15 jaar in Azië als adviseur op het terrein van zaadketenontwikkeling, vluchtelingenhulp en voedselzekerheid. Vanaf 2005 is hij in dienst van de overheid. Hij werkte onder meer voor de NVWA in Roemenië, het ministerie van Economische Zaken en bij RVO. Bij deze laatste organisatie spande hij zich in voor internationale publiek-private samenwerking in de water- en voedselsector.

Lees het interview met landbouwraad Hans Smolders

Landbouwteam

De Landbouwraad richt op het versterken van de handelsrelaties en het creëren van kansen voor het Nederlands bedrijfsleven o.a. in de land - en tuinbouw, dierlijke en plantaardige ketens, visserij en water management. Als u informatie of ondersteuning nodig heeft bij het opzetten of uitbreiden van uw business in en met Iran,  klopt u dan gerust bij ons aan.     

De Landbouwraad in Teheran wordt bijgestaan door:   

Sara Torabi

Sara Torabi Dastgerdouei

Sara Torabi Dastgerdouei is landbouwadviseur op de Iran missie sinds augustus 2018. Sara is landbouweconoom en heeft vele jaren gewerkt voor FAO en UNDP. Haar focus ligt op het onderhouden van contacten met de nationale en provinciale overheden. Verder is zij het aanspreekpunt van verschillende sectoren zoals o.a. agrofood, tuinbouw en dierlijke en plantaardige landbouwproducten. Sara is ook het contact voor handelsverzoeken en sectorpromotie.

Bozorgmehr

Bozorghmehr Kasravi

Bozorghmehr Kasravi werkt sinds augustus 2019 als management assistent bij de landbouwafdeling van de Nederlandse Ambassade in Iran. Zijn taken bestaan voornamelijk uit administratieve ondersteuning op de landbouw afdeling, financiële verslaglegging, redactie en beheer van de landpagina’s van de website en eventcoördinatie. Zijn passie voor duurzame landbouw en ervaring op gebied van landbouwadvies zijn een welkome ondersteuning van het landbouwnetwerk.

Contact

  • Adres: Landbouwteam, Nederlandse Ambassade, No. 60 West Arghavan Street, Farmanieh, Teheran
  • Email: TEH-lnv@minbuza.nl
  • Twitter @AgroTeheran
  • Telefoon: (+98) 212 366 02 12

Kaart

Landbouwraad Iran