Uitnodiging deelname van agrifood EU-delegatie bezoek aan India

EU-commissaris Wojciechowski zal van 6 tot 12 december 2023 een bezoek brengen aan India met een delegatie van maximaal 70 senior vertegenwoordigers van Europese bedrijven/producentenorganisaties uit de agrovoedingssector. Deze reis combineert officiële vergaderingen van de commissaris met relevante overheden met promotionele activiteiten voor bedrijven zoals deelname aan de internationale voedselbeurs SIAL India. De commissaris nodigt hierbij bedrijven uit specifieke sectoren uit om zich aan te melden voor aansluiting bij dit bezoek.

Europese Unie
Beeld: ©Adobe Stock

Voor wie is dit bedoeld?

Tijdens het bezoek komt er een EU-paviljoen voor bedrijven, bedoeld voor het verkrijgen van marktinformatie, en het leggen van B2B contacten. Retail- en locatiebezoeken maken deel uit van het programma. De commissaris nodigt in het bijzonder bedrijven uit uit de sectoren varkensvlees en gevogelte, chocolade, zoetwaren en bakkerijproducten, zuivelproducten, wijnen, bier en sterke drank, olijfolie en plantaardige oliën, fruit en groenten, geografisch indicatie producten, en grondstoffen zoals granen, oliezaden en diervoeders.

De voorkeur gaat uit naar bedrijven met sterk exportpotentieel die nog niet eerder aan dergelijke EU-projecten hebben deelgenomen. De uiteindelijke selectie van de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven zal gebaseerd zijn op de kwaliteit van hun product en geografische ligging.

Selectie van bedrijven

Van deelnemers wordt verwacht dat ze het hele programma bijwonen en hun eigen reis- en verblijfkosten betalen. Slechts één persoon per bedrijf/organisatie kan officieel deelnemen aan de delegatie. Andere vertegenwoordigers mogen de groep vergezellen, maar kunnen geweigerd worden als de grootte van de groep bij sommige gelegenheden beperkt moet worden gehouden.

Meer informatie en aanmelding

Geïnteresseerde organisaties/bedrijven worden uitgenodigd om het online aanvraagformulier in te vullen uiterlijk eind juni 2023 via de link: EUSurvey - Survey (europa.eu)

Praktische vragen kunnen rechtstreeks worden gesteld aan het Uitvoerend Agentschap via e-mail: REA-AGRI-EVENTS@ec.europa.eu

De aankondiging van het evenement door DG AGRI is hier beschikbaar: Join the EU agri-food business delegation to India (europa.eu)