NL paviljoen op de Robotica beurs World Fira in Toulouse

Bent u actief in de AgTech Robotica sector ? Wilt u meer weten over de marktkansen in deze sterk opkomende sector in Frankrijk? Neem dan deel aan het NL Paviljoen op de vakbeurs World Fira. Deze vakbeurs vindt plaats van 6 tot en met 8 februari 2024 in Toulouse, Zuid-Frankrijk.

AgTech NL
Beeld: ©Ducksize

Sinds 2016 heeft WORLD FIRA (Forum international de la robotique agricole) zich ontwikkeld tot de grootste internationaal agtech robotica beurs, waar de meest geavanceerde technologieën voor autonome landbouw worden geshowd. Tijdens deze internationale beurs worden conferenties georganiseerd waarin sprekers en onderzoekers afkomstig uit vele landen presentaties geven over velerlei onderzoeksprojecten. 

Bij de laatste editie is de beurs met succes uitgebreid met velddemonstraties. Voor de editie 2024 verwacht de beursorganisatie op een grote opkomst van coöperaties, Cuma`s, robotfabrikanten, industriëlen en de telers zelf om de ontwikkelingen life te kunnen ontdekken. 
 

Nederland en Frankrijk zetten in op AgTech

Frankrijk en Nederland werken beide hard aan verduurzaming van de landbouw. De Franse en de Nederlandse overheid investeren dan ook op grote schaal in digitalisering en robotisering in de landbouw. In Nederland wordt dat gedaan via het zogenaamde Nationaal Groeifonds (investeringsprogramma’s zoals NEXTGEN HighTech). In Frankrijk wordt dat gedaan via het programma FRANCE 2030. In beide programma’s worden tientallen miljoenen euro’s uitgetrokken voor de verdere ontwikkeling en toepassing van digitalisering en robotisering in de landbouw en voedselproductie.

Gezien de behoefte van Europa om te streven naar strategische autonomie en tegenwicht te bieden tegen reuzen uit de VS en China, ligt synergie tussen de investeringen in de verschillende Europese landen voor de hand.
 

NL Paviljoen op World Fira

Voor het tweede consecutieve jaar organiseert RVO in samenwerking met het Ministerie van Landbouw en de Nederlandse ambassade in Frankrijk een NL Paviljoen gedurende 3 dagen op de World Fira beurs. 

Het NL Paviljoen heeft ruimte voor 10 Nederlandse organisaties die actief zijn in de AgTech Robotica. In het paviljoen kunnen zij zich presenteren, netwerken en kennis delen.
 

Voor wie?

Het Nederlands paviljoen is bedoeld voor stakeholders die actief zijn in duurzame en innovatie ontwikkeling voor de landbouwsector.

Wat biedt de Netherlands lounge

  • U heeft toegang tot de Netherlands lounge voor uw afspraken
  • U ontmoet belangrijke spelers en experts op internationaal niveau tijdens de conferenties, op de beurs en tijdens de netwerkcocktail op het Nederlands paviljoen
  • U kunt zich inschrijven voor B2B ontmoetingen, georganiseerd door Europe Enterprise Network (EEN) in samenwerking met de organisatie van de FIRA
  • U woont demonstraties bij of toont uw eigen robot tijdens de velddemonstraties (op inschrijving maar gratis en na goedkeuring van de beursorganisatie – deadline voor inschrijving eind november 2023

Deelname en kosten

500 Euro per bedrijf, met maximaal 2 deelnemers per bedrijf. Bij meer dan 2 deelnemers per organisatie betaalt u € 250 per extra deelnemer.

Iedere deelnemer meldt zich apart aan.

Kosten voor reis en verblijf zijn voor eigen rekening. 
 

Aanmelding

Voor uw vragen en aanmelding kunt u contact opnemen met Annelies Dijkema| annelies.dijkema@minbuza.nl | Landbouwadviseur Nederlandse ambassade in Frankrijk
 

Nederlands AgTech naar Frankrijk, ook na FIRA

Na de succesvolle FIRA-deelname van Nederlandse bedrijven van vorig jaar, is er ook een ‘AgTech Frankrijk’ cluster dat gevormd wordt. Na het lopende marktonderzoek, zullen bedrijven gezamenlijk optrekken om de bijpassende nichemarkt te betreden. Specifiek gericht op AgTech, met waar mogelijk rekening houdend met het soort teelt. Het cluster haakt in het op het ‘Partners for International Business’ (PIB) programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, waardoor ook extra middelen beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld beursdeelname en inzet van lokale contacten.