Allereerste Franse tulpen pluktuin in teken van Olympische Spelen

Tijdens het traditionele festival “Fête des tulipes” in Saint-Denis, een ruim 110.000 bewoners tellende voorstad van Parijs, werd de lente ingeluid rondom het symbool van de tulp. Dit jaar was de Nederlandse ambassade, in nauwe samenwerking met het Bloemenbureau en de Stichting Tulpenpromotie Nederland, actief betrokken bij dit festival. De allereerste Franse pluktuin werd hier georganiseerd, geïnspireerd op de pluktuin zoals die in Amsterdam ieder jaar plaatsvindt. 

Dankbare burger

20.000 tulpen rechtstreeks vanuit Spierdijk naar Saint-Denis

Tulpenteler Arjan Smit liet 20.000 prachtige tulpen rechtstreeks vanuit Spierdijk richting Saint-Denis transporteren. Dit tot groot genoegen van het stadsbestuur en de bewoners. Duizenden bezoekers bezochten het Parc de la légion d’honneur en maakten mooie foto’s van het kleurrijke “pop-up” tulpenveld. Bovendien konden jong en oud op zondagmiddag zelf een bosje tulpen, mèt bol, komen plukken om zo een tastbaar aandenken mee te nemen naar huis.

Prominente locatie voor de Olympische en Paralympische Spelen 2024

Het was een mooie gelegenheid om, middels het aanbieden van de tulpen pluktuin, de vriendschap en samenwerking tussen de stad Saint-Denis en Nederland te benadrukken.

Er zijn al diverse samenwerkingsverbanden met de stad Saint-Denis, die in 2024 een prominente locatie zal zijn voor de Olympische en de Paralympische Spelen en waar het Olympisch atletendorp zal staan. Ook wordt hier een nieuw Olympische zwembad gebouwd, ontworpen door o.a. het Nederlandse architectenbureau VerhoevenCS en Randstad France heeft hier zijn hoofdkantoor.

We willen de samenwerking verbreden, onder meer op het gebied van sport, duurzame mobiliteit en een uitwisseling tussen Nederlandse leerlingen met die van Saint-Denis. Een stad die overigens ook beroemd is van de Franse koningen die in de Basiliek van Saint-Denis gekroond en begraven werden.