Frankrijk viert Nationale Dagen van de Landbouw

Op 17, 18 en 19 juni 2022 zullen veel Franse boerderijen en agrovoedingsindustrieën hun deuren openen voor bezoekers als onderdeel van de 2e editie van de Nationale Dagen van de Landbouw. Deze drie dagen hebben met name tot doel het landbouw- en voedselerfgoed in de kijker te zetten.

Wat is het dagelijks leven van degenen die Frankrijk voeden? Wat zijn hun productiemethoden en waaruit bestaat hun job? In heel Frankrijk zullen de Nationale Dagen van de Landbouw een gelegenheid zijn om met professionals te discussiëren door verschillende productielocaties te bezoeken (boerderijen, experimentele, onderzoeks- of verwerkingslocaties, enz.) Maar ook een kijkje te nemen bij instellingen voor landbouwonderwijs.

Het evenement is voor zowel volwassenen als kinderen en maakt deel uit van het "jaar van de Franse gastronomie", gelanceerd door de president van de republiek Emmanuel Macron. Het wordt ondersteund door het Ministerie van Landbouw en Voedselsoevereiniteit en wordt georganiseerd door Make.org Foundation en de #agridemain vereniging. Boegbeelden van de Nationale Dagen van de Landbouw zijn Guillaume Gomez, Franse ambassadeur voor Franse gastronomie, en Thierry Marx, Franse chef-kok met twee sterren.

Een educatieve component

Nieuw voor deze 2e editie van de Nationale Dagen van de Landbouw: de campagne “Kijk naar de aarde!” die tot doel heeft jongeren bewust te maken van de wereld van landbouw en voedsel. Door middel van deze actie wil men 6-18-jarigen bewustmaken van de rijkdom van hun agrarisch erfgoed en de toekomstmogelijkheden die het hen biedt. Er worden bezoeken voor schoolklassen georganiseerd aan bijv. boerderijen, werkplaatsen en boomgaarden.  De scholieren kunnen op onderzoek gaan naar de vele smaken van voedsel en kunnen ook diverse beroepen ontdekken die een link hebben met natuur, landbouw en voedselproductie.

U kunt de Franse Nationale Dagen van de Landbouw volgen op Twitter met de hashtag #JNAgri en op de speciale Facebook-pagina.

Een interactieve kaart geeft een overzicht van alle evenementen die zullen plaatsvinden.

Bron: Ministère de l'Agriculture et de la Souveraineté alimentaire