Beeld: LNV-team Parijs

Presentaties debat over ruraal onbehagen

Op 20 november 2023 werd op de Nederlandse ambassade in Parijs een debat georganiseerd met sprekers uit Frankrijk, Nederland en de OESO over het zogenaamde ruraal onbehagen. Wat opviel was dat naast erkenning van het probleem ook plaats was voor wat optimisme, met name uit Franse hoek.

Debat

Het debat op de Residentie van de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk vond plaats op 20 november in de middag. Er waren drie sprekers:

  • Caspar van den Berg, hoogleraar aan de universiteit Groningen (decaan van de campus Friesland) en aan de universiteit Leiden, en tevens VVD-senator
  • Romain Pasquier, docent aan de universiteit Rennes (Sciences Politiques) en onderzoeksdirecteur aan de Centre National de la Recherche Scientifique in Rennes
  • José Enrique Garcilazo, hoofd van de afdeling regionale en rurale zaken van de OESO in Parijs.

Het publiek bestond uit een 50-tal Franse en internationale gasten, afkomstig van organisaties en denktanks uit de agrarische en rurale wereld, ambassades en andere overheden, journalisten en NGOs.

Het debat kon ook online worden gevolgd. Voor de link naar de opname van het debat: Clean_rural_discontent_and_regional_inequality (vimeo.com)