NL Paviljoen op BIOFACH, Neurenberg

Bent u actief in de biologische sector? En hoort u graag meer over marktkansen voor biologische producten in Duitsland en daarbuiten? Neem dan deel aan het NL Paviljoen op vakbeurs BIOFACH 2024. Deze vakbeurs is van 13 tot en met 16 februari 2024 in Neurenberg, Duitsland.

Beeld: ©Neurenberg Messe - Thomas Geiger

BIOFACH is wereldwijd de belangrijkste internationale vakbeurs voor biologische voeding. De vakbeurs trekt regionale, nationale en internationale bezoekers. Zij komen naar Neurenberg Messe om alles te weten over biologische landbouw en voeding. En om mee te werken aan een duurzame toekomst.

BIOFACH 2023 was erg succesvol. Die editie trok 3.500 exposanten en 50.000 bezoekers uit 100 landen. In Duitsland zijn beurzen dan ook belangrijk om contact te leggen met inkopers en om een goed netwerk op te bouwen.

Grootste Europese markt voor biologische voeding

Duitsland is de grootste markt voor biologische voeding in Europa. De omzet in biologische voeding is € 15,87 miljard per jaar. Dat is het hoogste bedrag in Europa.

In Duitsland is 6,8% van de levensmiddelenmarkt biologisch. Dat komt mede doordat de Duitse overheid de biologische sector stimuleert. Door de stijgende vraag naar biologische producten is Duitsland afhankelijk van import. Dit biedt kansen voor Nederlandse producenten van biologische voeding. Dus ook voor u!

Op BIOFACH komt u in contact met bezoekers en exposanten uit verschillende landen, niet alleen uit Duitsland.

NL Paviljoen op BIOFACH

Wij gaan een NL Paviljoen inrichten in hal 5 van BIOFACH. In deze hal staan ook andere Nederlandse exposanten.

Het NL Paviljoen heeft ruimte voor 15 Nederlandse organisaties uit de biologische sector. In het paviljoen kunnen zij zich presenteren, netwerken en kennis delen.

Waarom deelnemen?

Door deel te nemen aan het NL Paviljoen op BIOFACH 2024 kunt u:

  • de bekendheid verbeteren van uw organisatie en uw biologische voeding;
  • zich professioneel presenteren met uw bedrijfslogo;
  • meedoen aan matchmaking met internationale zakenpartners in de biologische sector;
  • netwerken in de lounge van het NL paviljoen;
  • leren van bedrijven en (regionale) overheden uit heel Europa, die belangrijk zijn voor biologische voeding.

Voor wie?

Het NL Paviljoen staat open voor Nederlandse start-ups, scale-ups, mkb, overheden en kennisinstellingen uit de biologische sector. Zoals foodmerken, coöperaties, (horeca) groothandels, toeleveranciers, cateraars en bio-speciaalzaken.

Deelnemers moeten passen binnen de opzet en inhoudelijke focus van BIOFACH. De beursorganisatie controleert of deelnemers aan de voorwaarden voldoen die op de website van BIOFACH staan.

De organisatie beoordeelt daarnaast of deelnemers passen binnen de opzet en inhoudelijke focus van het NL Paviljoen. 

  • Deelnemers maken de variatie groter in biologische voeding.
  • Deelnemers vergroten de productie, afzet of consumptie van biologische producten in Nederland.
  • Deelnemers werken aan de bekendheid van biologische producten, in de keten of onder consumenten.

Op het NL Paviljoen is ruimte voor 15 deelnemers. Bij meer dan 15 aanmeldingen maken wij een selectie.

Deelname en kosten

Deelname kost € 500 per organisatie, met maximaal 2 deelnemers per bedrijf. Bij meer dan 2 deelnemers per organisatie betaalt u € 250 per extra deelnemer. Iedere deelnemer meldt zich apart aan.

Kosten voor reis en verblijf zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname aan het NL Paviljoen. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 november 2023.

Iedere deelnemer meldt zich apart aan.

Aanmelding en de ontvangstbevestiging betekenen nog niet dat u deelneemt aan het NL Paviljoen. U ontvangt pas na sluiting van de aanmeldperiode een definitieve bevestiging van deelname.

Plan voor meer biologisch voedsel

Het NL Paviljoen op BIOFACH 2024 hoort bij het 'actieplan voor meer biologische productie en consumptie'. De Rijksoverheid wil met dit plan de productie en consumptie van biologische voedingsmiddelen laten groeien. Hierbij is samenwerken met organisaties in de sector nodig.

Biologische landbouw is belangrijk voor de Nederlandse transitie naar een duurzame en toekomstbestendige landbouw. Het doel is dat in 2030 15% van het Nederlandse landbouwareaal biologisch is.

Meer weten?

Heeft u vragen over dit NL Paviljoen? Neem dan contact op met:

Ka Keung Leung, Projectmanager bij RVO
E: ka.leung@rvo.nl

Mike van Leeuwen, Projectmanager bij RVO
E: mike.vanleeuwen@rvo.nl

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen – inclusief mensenrechten – en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie. Om te kunnen beoordelen of uw organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u om na aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

In opdracht van:

  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit