Radioprogramma over tuinbouw in Duitsland

Jungle Talks en Paprika Tasty Radio bespreken via een Nederlands tweewekelijks radioprogramma ontwikkelingen van de tuinbouwsector in verschillende landen. De landbouwraden nemen ook actief aan deze uitzendingen mee. Als eerste uitzending in het nieuwe jaar is Duitsland aan de beurt. De uitzending is op donderdag 28 januari vanaf 16.00 uur te beluisteren via www.paprikatastyradio.nl.

Naast de landbouwraad vanuit de Nederlandse ambassade in Berlijn, Peter Vermeij, komen Jeroen Stamsnijder (directielid bij Emsflower), Jochem Wolthuis (directeur van het Duitsland Desk voor Agri Food and Flowers) en Kevin van IJperen (bedrijfsleider bij Wittenberg Gemüse, onderdeel van Van Gog Kwekerijen) aan het woord.

JungleTalks

Duitsland is niet alleen exportland nummer 1 voor de Nederlandse tuinbouw, het is tevens een land waar met zowel bewondering als achterdocht naar de Nederlandse tuinbouw gekeken wordt. De ‘Wasserbomben’’ liggen ver achter ons en hebben plaats gemaakt voor hoogwaardige producten die voldoen aan alle normen. Maar de scepsis is nog niet helemaal weg.

Leidt het bovenstaande, mede door de prikkel die COVID-19 in vele landen gegeven heeft om local for local meer centraal te stellen, tot een groeiende belangstelling voor Duitse producten in de Duitse markt? Of is de Nederlandse positie nog altijd solide en wordt die zelfs versterkt doordat het Nederlands product jaarlijks aan kwaliteit wint, diverser wordt en duurzamer geproduceerd wordt?

De eerste aflevering van ‘’Jungle Talks to ... ‘’ in 2021, een initiatief van Paprika Tasty Radio en Jungle Talks en ondersteund door RVO, belooft een hele interessante te worden in een week waarin velen misschien liever op de IPM in Essen waren geweest.

Schakel voor dit alternatief op donderdag 28 januari in op www.paprikatastyradio.nl om 16.00 uur en blijf luisteren tot 17.30 uur. De live uitzending zal de week erna herhaald worden, op 4 februari op hetzelfde tijdstip.

Alle voorgaande ‘Jungle Talks to ...’ afleveringen vind je als podcast terug op http://www.goedemorgen.podbean.com/.