Factfindingmissie Foodservice Duitsland: 2-4 juli in Düsseldorf

Van 2 t/m 4 juli 2018 vindt de Factfindingmissie Foodservice (verse) levensmiddelen naar Düsseldorf in Duitsland plaats.

Go4export nodigt u uit voor deelname aan de Factfindingmissie Foodservice Duitsland, die u inzicht geeft in de Duitse Foodservicemarkt (Gemeinschaftsverpflegung, GV) van het grootste buur-Bundesland van Nederland, Noordrijn-Westfalen, met bijna 18 miljoen inwoners. De verschillen tussen het eisenprofiel van de foodservice t.o.v. de retail met consequenties voor assortiment en logistiek komen aan bod, evenals de kansen die ontstaan in grote instellingen door nieuwe foodtrends, zoals eiwit verrijkte producten of personalised food, gericht op specifieke doelgroepen zoals patiënten of sporters. De totale omzet in de Duitse foodservice groeit jaarlijks en bedraagt bijna € 75 miljard. Na retail is dit het grootste afzetkanaal voor (verse) levensmiddelen in Duitsland. Duitse consumenten hebben andere eetgewoonten dan Nederlandse, dit beïnvloedt ook de gehele foodserviceketen. Vanuit Nederlands perspectief is deze keten niet altijd even makkelijk te doorgronden. De foodservicemarkt in Duitsland is zeer groot, op groothandelsniveau tot wel € 30 miljard inclusief de versgroepen. Maar de keten is ondoorzichtig, er zijn veel verschillende partijen die belangrijk zijn, maar nauwelijks voorkomen in statistieken.

Voor wie?

Deze Factfindingmissie Foodservice is interessant voor bedrijven in de diverse foodsectoren zoals vlees, zuivel, bakwaren, brood en AGF van vers en bewerkt tot diepvries, gekoeld en geconserveerd. Maximaal 20 deelnemers uit diverse foodsectoren leren meer over de nieuwste foodservicetrends en afzetkanalen en ontmoeten boeiende bedrijven, waaronder ziekenhuizen, bedrijfscatering, horeca en voedselverwerkers.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met:
Oost NL, dhr. Jochem Wolthuis
tel.: +31 (0)6 16 29 03 95
email: jochem.wolthuis@oostnl.nl

Aanmelding ook mogelijk via: https://www.go4export.nl/2017/06/28/factfindingmissie-foodservice-duitsland/