Berichtgeving Team DutchDubai - Expo2020

Het coronavirus heeft een overweldigende impact op de wereld. Het DutchDubai team, dat de Nederlandse deelname aan Expo 2020 representeert, wil graag diens medeleven uiten aan allen die door het coronavirus getroffen worden en iedereen veel sterkte wensen in deze onzekere tijden. Hieronder volgt een bericht namens team DutchDubai over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de Nederlandse deelname aan de Expo 2020 te Dubai.

Welke maatregelen neemt DutchDubai?

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werkt het gehele DutchDubai team vanuit huis, zowel in Nederland als in de Verenigde Arabische Emiraten. Afspraken met collega's en externen worden alleen nog online of telefonisch gehouden.

Voorzorgsmaatregelen bij de bouw van het Nederlandse paviljoen op de Expo 2020 site.

Nederland heeft gezondheid en het welzijn van onze bouwmedewerkers hoog in het vaandel voor haar deelname aan Expo 2020. We hebben hiervoor extra maatregelingen getroffen. 

Heeft het coronavirus al een effect op de Expo 2020 plannen?

De landen die deelnemen aan Expo 2020, het Bureau International des Expositions (BIE) en de Expo 2020 organisatie zijn regelmatig in overleg om de situatie te monitoren en nemen waar nodig aanvullende maatregelen. Er is geadviseerd om Expo 2020 uit te stellen, met een minumum van enkele maanden tot uiterlijk een jaar later.

We hopen dat alle maatregelen, die wereldwijd worden getroffen, ervoor zorgen dat we deze crisis snel weer achter ons kunnen laten en we onze blik op de toekomst kunnen richten.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, mocht u toch nog vragen hebben dan horen we dit natuurlijk graag.