Webinar economische ontwikkelingen in Rusland voor het Nederlandse bedrijfsleven

Bent u met uw bedrijf gevestigd in Rusland of doet u zaken met Rusland? Dan kunt u zich aanmelden voor het online webinar over de laatste economische ontwikkelingen in Rusland, aanstaande dinsdag 22 maart van 14:00 tot 15:15 uur. De Nederlandse ambassade in Moskou en het consulaat-generaal in Sint Petersburg nodigen u hiervoor uit.

De Europese sancties voor Rusland hebben grote gevolgen voor Nederlandse ondernemers die exporteren, of gevestigd zijn in Rusland. Als reactie op de Westerse sancties heeft Rusland verschillende tegenmaatregelen genomen. De invoer van sommige producten is beperkt of helemaal gestopt. Nederlandse producten vallen ook onder dit importverbod. De gevolgen van het importverbod zijn niet altijd duidelijk voor Nederlandse ondernemers. Dit zorgt voor veel onzekerheid. 

Wat kunt u verwachten?

U krijgt tijdens het webinar informatie over de laatste economische ontwikkelingen in Rusland. Er wordt stilgestaan bij de laatste ontwikkelingen vanuit macro-economisch perspectief. Ook worden de tegenmaatregelen van Rusland nader besproken.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland geeft een toelichting op het Ondernemersloket Sancties Rusland. U krijgt ook de gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor Nederlandse bedrijven die gevestigd zijn in Rusland, of zakendoen met Rusland.

Programma webinar - dinsdag 22 maart

Tijd Onderdeel
14:00 uur Welkomstwoord – Gilles Beschoor Plug, Nederlandse ambassadeur in Moskou
14:05 uur Presentatie Macro-economische situatie in Rusland – Dmitry Dolgin, hoofdeconoom ING Bank Rusland
14:20 uur Presentatie Russische tegenmaatregelen – Tadzio Schilling, CEO Association European Businesses in Rusland
14:35 uur Hoe kan RVO u helpen? Ondersteuning RVO Ondernemersloket Rusland – Marieke van der Wilk, Business Development Coordinator Rusland & Rinske van den Brink, Adviseur Ondernemersloket Sancties Rusland
15:00 uur Q&A sessie
15:15 uur Einde webinar

Deelname

Wilt u deelnemen aan dit webinar? Stuur dan een e-mail naar mos-economics@minbuza.nl. U ontvangt op 22 maart 's ochtends een Zoom-link. Aanmelden kan tot en met 22 maart, 10:00 uur Nederlandse tijd. Deelname is gratis. De voertaal is Engels.

Webinar 'Practical Aspects of Cash Flow Management in Russia'

Op 24 maart 2022 vindt een ander webinar plaats met betrekking tot Rusland. Dit webinar gaat over de praktische aspecten van het geldstroombeheer in Rusland. Mocht u interesse hebben in deze webinars, dan kunt u zich voor beide aanmelden via mos-economics@minbuza.nl.

Organisatie

De Nederlandse ambassade in Moskou en het consulaat-generaal in Sint Petersburg organiseren dit webinar, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Webinar