Radioprogramma over tuinbouw in Canada

Via een tweewekelijks Nederlands radioprogramma bespreken Jungle Talks en Paprika Tasty Radio ontwikkelingen van de tuinbouw in verschillende landen. Deze week is Canada aan bod en doet ook landbouwraad Marianne Vaes actief mee, samen met Nederlandse ondernemers die actief zijn in dit land. Wat zijn de laatste trends op het gebied van tuinbouw in Canada en wat voor effecten heeft COVID-19 hierin gehad? Luister donderdag 11 maart mee vanaf 16:00 uur.

Programma

Tuinbouw in Canada is ‘hot’. Lokale productie is belangrijk, maar ook de export naar de VS. Nederlanders en Nederlandse bedrijven zijn al jarenlang een bekende verschijning in de markt, hetzij als leverancier van kennis en technologie, hetzij als ‘lokale’ producent. Maar hoe is het nu om in Canada te ondernemen en wat zijn de laatste ontwikkelingen en trends in de tuinbouw?

Deelnemers

Landbouwraad Marianne Vaes vertelt er mee over vanuit de Nederlandse ambassade in Washington, van waaruit ze ook actief is in Canada. Ook sluiten in deze uitzending aan, Mike van Steekelenburg (CosMic Plants), Guido van het Hof (Great Northern Hydroponics) en Leo Benne (Cubic Farms/Bevo Farms) met als gespreksleider Ed Smit.

Effecten van COVID-19

COVID-19 heeft de zwakheden in het voedselsysteem in Canada pijnlijk blootgelegd. Er wordt nu door (lokale) overheden meer dan voorheen gekeken naar Controlled Environment Agriculture om op die manier minder afhankelijk te worden van import en op duurzame wijze gezond voedsel te kunnen produceren. De CEO’s van Cubic Farms en Great Northern Hydroponics zijn als geen ander in staat om deze tendensen toe te lichten.

Sierteelt

Daarnaast is er aandacht voor de ontwikkelingen in de sierteelt met nadruk op de Phalaenopsis. Mike van Steekelenburg runt samen met zijn broer Neil het succesvolle CosMic Plants dat een paar jaar terug zelfs op een bezoek van het Koninklijk paar kon rekenen. De ontwikkelingen in de Phalaenopsisteelt in Noord Amerika zijn zeer vergelijkbaar met die in Nederland en voor de insiders.... in het geval van CosMic vrijwel potwormvrij!

'Jungle Talks to Canada' wordt mogelijk gemaakt door Paprika Tasty Radio en Jungle Talks en wordt ondersteund door RVO.

Luister mee!

Schakel op donderdag 11 maart in via www.paprikatastyradio.nl om 16.00 uur en blijf luisteren tot 17.30 uur. De live uitzending zal de week erna herhaald worden. Over twee weken, op 25 maart, zal het Verenigd Koninkrijk centraal staan. 

Terugluisteren

Alle eerdere radio-uitzendingen van deze serie zijn terug te beluisteren als podcast op http://www.goedemorgen.podbean.com. Je vindt ze terug middels het trefwoord 'jungle talks' in de zoekfunctie op de home.

Eerdere afleveringen gingen onder andere over Polen, Ethiopië, Duitsland, China, Brazilië, Oekraine, Italië en Kenia met actieve deelname van de landbouwraad in het betreffende land.

Jungle talks