Holland Paviljoen op Tavola 2018

Van 11 tot 13 maart 2018 vond de Tavola beurs in Kortrijk, België plaats. Tavola is een internationale hoogwaardige vakbeurs op het gebied van fijne voeding en delicatessen. Er waren 475 bedrijven uit 19 landen aanwezig.

De Landbouwraad in Brussel nam het initiatief tot het organiseren van een Holland Paviljoen. Op die manier kregen 7 Nederlandse bedrijven (kaashandel, broodbakkerij, paddenstoel producten, frozen cocktails, cannoli, plantaardige voedingsproducten, flammkuchen) de kans om gedurende 3 dagen hun delicatessen te presenteren. PSPS Consultants uit Den Haag zorgde voor de praktische uitvoering van het project.

Zie hieronder het filmpje voor een impressie van het Holland Paviljoen op Tavola.

Holland Paviljoen Tavola 2018

Tijdens de beurs kregen de ondernemers via verschillende netwerkevents (bijeenkomst op Franco-Belge paviljoen en netwerkmoment naar aanleiding van het bezoek van een delegatie uit Kent) de mogelijkheid om in contact te komen met internationale professionals. Daarnaast was ook Enterprise Europe Network (EEN) aanwezig op de beurs met een matchmakingplatform.

Enthousiasme

Onze standhouders waren met name zeer enthousiast over het internationaal publiek, de kwaliteit van de bezoekers en de aanwezigheid van diverse landen, getuigt ook Nick van Kampen, sales & marketing manager bij 24 ICE: “Zeer gespecialiseerd publiek die doelgericht naar het product komt”.

Onder het publiek waren opvallend veel groothandelaren en aankopers aanwezig. Dit betekende voor onze standhouders een belangrijke meerwaarde. Het is immers in België, net als in Nederland, niet altijd evident contact te leggen en goed binnen te komen bij de grote supermarktketens. Op de beurs werden echter makkelijk business cards uitgewisseld en werd er uiteraard uitgebreid geproefd. Het is nu aan de bedrijven om deze waardevolle contacten een follow-up te geven.

Op de tweede beursdag organiseerde de Landbouwraad een netwerkborrel op het Holland Paviljoen. De Nederlandse ondernemers kregen zo ook op een informele manier de kans te netwerken met Belgische partijen enerzijds en met andere Nederlandse standhouders anderzijds (49 in totaal).

Tijdens het event bleek tevens dat er ruime interesse was onder een aantal van de overige Nederlandse standhouders om bij een volgende beurseditie (2020) mee te doen met de Hollandstand. Het landenpaviljoen heeft namelijk meerdere voordelen:

  • Via RVO kan men onder bepaalde voorwaarden deelnemen aan een collectieve beursinzending aan sterk gereduceerd tarief. Zie https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/missievouchers-sib.
  •  De hele stand wordt door ons georganiseerd. Standhouders dienen enkel hun producten en promotiemateriaal mee te nemen.
  • Er wordt een startbijeenkomst georganiseerd enkele weken voor de beurs met het oog op inspraak in het standontwerp.
  • Vaak ontstaan samenwerkingsverbanden tussen standhouders onderling.
  • We organiseren een netwerkborrel om optimaal contacten te kunnen opdoen.
  • Hotelvoorstel wordt uitgewerkt, catering tijdens de beursdagen wordt geregeld.
  • Aanwezigheid van Landbouwraad en PSPS tijdens de hele beurs.
  • Bemiddeling in het leggen van contacten.

De Landbouwraad hoopt tijdens de volgende editie van Tavola opnieuw met een Hollandstand aanwezig te kunnen zijn. Interesse in deelname voor 2020? Meld u nu al aan via bru-lnv@minbuza.nl!