01 oktober Voedselconferentie Spot on Food en innovatiewedstrijd The Food Hack in Kristianstad, Zweden.

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Kristianstad, Zweden

Spot on Food (03/10): Kulturkvarteret.
Kanalgatan 30, 291 34 Kristianstad,
Zweden

The Food Hack (01-03/10): Krinova Incubator & Science Park.
Stridsvagnsvägen 14, 291 39 Kristianstad
Zweden

Voor de conferentie Spot on Food 2024 is het thema “Veerkrachtige Systemen", dat verkend zal  worden vanuit drie perspectieven: Ondernemerschap, Diversiteit, Voorbereiding.

Het doel is om te onderzoeken hoe een groeiende bevolking gevoed kan worden zonder de gezondheid van de planeet en de mensen in gevaar te brengen en tegelijkertijd innovatie kunnen stimuleren die inclusief, rechtvaardig, concurrerend en duurzaam is. Parallel aan deze conferentie is op 1-3 oktober ook de innovatiewedstrijd Food Hack. De finale en prijsuitreiking maken deel uit van het conferentieprogramma.
 

Het voedselsysteem bevindt zich in een nieuw risicolandschap, waar de ene crisis vaak volgt op de andere. We zien een wereldsituatie met onzekerheid op veel plaatsen, overstromingen, droogte, energiecrisis en voedsel- en waterschaarste. Hoe kunnen we ons aanpassen aan deze risico's, onze paraatheid vergroten en ons voedselsysteem veerkrachtiger maken? Hoe essentieel voedsel ook is voor het overleven en het welzijn van de mens, het stelt ook het milieu en de maatschappij voor grote uitdagingen. Maar in het voedselsysteem vinden we ook de oplossingen voor veel uitdagingen.

Wat kunt u verwachten:  de nieuwste inzichten en trends binnen duurzame voedsel- en landbouwinnovatie, ontmoetingen met ondernemers, gericht netwerken door middel van AI-gestuurde matchmaking, discussies aan met wetenschappers en experts. Tevens is er de testkeuken "The Mindful Kitchen & Bar", waar eten en drinken geserveerd wordt van Zweedse startups en lokale boerderijen.

Ook zijn er nevenevenementen op Build Up Day. Voor degenen die zich nog meer willen verdiepen in duurzame voedselproductie is er ook een exclusieve optionele Food Road Trip naar een aantal innovatieve boeren/voedselproducenten in de buurt van Kristianstad.

Kosten:

Conference ticket - early bird (std. price 795 SEK): 635 SEK

Full day conference incl. food and AI-powered matchmaking.
Let op: early bird price geldt tot 31 mei.

Beeld: ©Pixabay.com