26 augustus Aqua 2024, Kopenhagen, Denemarken

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Bella Center Copenhagen

Center Blvd. 5
2300 Kopenhagen S.
Denemarken

Het Bella Center Copenhagen ligt op een centrale locatie in het hart van Ørestad, met een metrostation in de nabijheid.
Het ligt op slechts 6 kilometer van de luchthaven van Kopenhagen en op 8 kilometer van het centrum van Kopenhagen.

 

AQUA 2024 vindt plaats van 26 tot 30 augustus in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het omvat een wetenschappelijke conferentie, een vakbeurs, fora voor de industrie, workshops, studentenevenementen en recepties. Het evenement zal de nadruk leggen op het nieuwste aquacultuuronderzoek en innovatie om de voortdurende groei van deze opwindende voedselproductiesector te ondersteunen.

De AQUA-evenementen worden gezamenlijk georganiseerd door de European Aquaculture Society (EAS) en de World Aquaculture Society (WAS) en vinden om de zes jaar plaats. Eerdere evenementen werden gehouden in Nice (2000), Florence (2006), Praag (2012) en Montpellier (2018).

Beeld: ©Aqua 2024

Aquatisch voedsel is een belangrijk onderdeel van de voedseltoekomst, en Blue Food van alle soorten in zee- en zoetwaterproductie staat terecht in de schijnwerpers, omdat het gezond en voedzaam voedsel kan opleveren.

De transformatie van voedselsystemen is een cruciale vereiste om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken en miljarden mensen meer voedselzekerheid en -veiligheid te bieden. Aquacultuur heeft bewezen dat het veranderingen aankan en wordt steeds meer erkend voor zijn verantwoordelijkheid voor het milieu, kleinere voetafdruk en hoge efficiëntie in eiwittransformatie en eiwitvoorziening.

Naarmate de kennis toeneemt, neemt ook ons potentieel toe om groene oplossingen te bieden voor de hele waardeketen van de aquacultuur (en schaal- en schelpdieren). Deze oplossingen moeten niet alleen financieel haalbaar zijn, maar ook gebaseerd zijn op een intelligent en duurzaam gebruik van hulpbronnen om een meetbare en beperkte voetafdruk te behouden. De productie van blauw voedsel moet groeien. Groene oplossingen zullen daarbij helpen, aldus de organisatoren.

Het is een showcase voor Denemarken, maar ook een ontmoetings- en uitwisselingsplatform voor deskundigen uit de hele wereld.

Meer informatie is te vinden op de website AQUA 2024 | World Aquaculture Society Meetings (was.org). Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de landbouwafdeling van de Nederlandse Ambassade te Kopenhagen (Voor de landen Denemarken, Noorwegen en Zweden) via emailadres kop-lnv@minbuza.nl 

Beeld: ©Chantal van der Wulp