01 februari Inkomende missie "Voeding in de Zorg" voor Wallonië en Luxemburg

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Maastricht en Venlo

Maastricht University Medical Center en Brightlands Campus Greenport Venlo

Sinds 2016 werkt het landbouwkantoor van de Nederlandse Ambassade te België rond het thema Voeding in de Zorg. Daarbij ligt het accent op gepersonaliseerde voeding van patiënten in zorginstellingen, omdat ondervoeding en malnutritie in deze instellingen een veelkomend probleem is.

Voeding in de Zorg

Nederland wordt als een koploper op dit gebied beschouwd en heeft als zodanig veel te bieden aan andere landen (denk aan eiwitverrijkte voeding).

In het verleden lag vooral het accent op kennisuitwisseling met Vlaanderen, maar in 2021 hebben wij voor het eerst ook de Waalse en Luxemburgse zorgmarkt benaderd en wel met een digitale handelsmissie. Als vervolg daarop willen wij op 1 februari 2023 Waalse en Luxemburgse zorginstellingen naar Nederland uitnodigen om hen ter plekke kennis te laten maken met Nederlandse innovaties op dit gebied.

Bent u als aanbieder van innovatieve voedingsproducten geïnteresseerd om één van de Waalse of Luxemburgse deelnemers te ontmoeten? Contacteer ons!

Voor meer informatie over het programma, download onze flyer of contacteer onze landbouwadviseur, Caroline Schauvlieger!