20 maart AgriTec Qatar

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
-
Doha Exhibition & Convention Center, Qatar

Meldt u nu nog aan voor het Holland Paviljoen op AgriTech 2019, 20-22 maart in Doha, Qatar.

Sinds de blokkade die sinds 2017 van kracht is food security een prioriteitsthema's in Qatar. Qatar wil diens lokale productie doen toenemen tot een niveau van zelfvoorzienendheid. Met het oog daarop investeert de Qatari overheid intensief in tuinhouw en landbouw. Nederland kan duurzame oplossingen op het gebied van voedselzekerheid, gezien het feit dat Nederland een eeuwenoude reputatie heeft in het produceren van high-quality voedsel met een zeer efficient gebruik van water en energie.

Al 6 jaar lang speelt de Qatar International Agricultural Exhibition (AGRITEQ) een pioniersrol wanneer het gaat om het bieden van een platform voor lokale en internationale landbouw stakeholders, het uitwisselen van expertise, het ontdekken van nieuwe trends en ontwikkelingen en het bieden van business opportunities in deze vitale sector. In 2019 zal de 7e editie van de beyrs plaatsvinden van 19 tot 22 maart in de Doha Exhibition and Convention Center (DECC). Tijdens de beurs zullen innovations in agricultural techniques centraal staan met het oog op het bereiken van voedselzekerheid en duurzame ontwikkeling. Het bijzondere aan deze editie van AgriTec is dat een nieuwe minister is aangewezen in november 2018. Bovendien heeft er een bijzondere verandering plaatsgevonden in het voedselzekerheidsbeleid van Qatar. Bovendien zal de Nederlandse ambassade een neven evenement organiseren rondom de thema's NEXUS and tuinbouw expertise uit Nederland.

De Nederlandse Ambassade in Qatar heeft goede voorwaarden gerealiseerd voor het boeken van een Holland Paviljoen op de beurs via de Qatari Ministry of Municipality and Environment. 

De Holland presentatie (aankleding) van het paviljoen zal voor rekening komen van het Landbouwbureau voor de GCC. De overige (standaard) kosten komen voor rekening van de deelnemende bedrijven. Vertegenwoordigers van de ambassade (incl. Landbouw) zullen aanwezig zijn, alsmede een netwerkreceptie zal worden georganiseerd, waarbij vertegenwoordigers van de overheid en kennisinstellingen uitgenodigd worden. De ambassade staat open voor suggesties voor relevante contacten die uitgenodigd kunnen worden.

Gelieve uw belangstelling voor een Holland Paviljoen uiterlijk 12 februari 2019 kenbaar te maken door contact op te nemen met het landbouwteam voor de Golfregio via RIY-LNV@minbuza.nl

http://agriteq.com/en/agrtieq-2018-home/

Zie ook