04 februari Aankondiging: Japan Business Days, 4-7 februari 2019

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Tijd
  • Locatie Rotterdam, Venlo, Enschede en Den Haag

Van 4 tot 7 februari vindt in Nederland wederom de “Economische Roadshow Japan” plaats. De Landbouwraad en Handelsraad uit Tokio zullen die week door het land reizen om Nederlandse bedrijven te informeren over de kansen van de Japanse markt. De Japanse markt staat weliswaar bekend als lastig en tijdrovend, maar Nederlandse agro-ondernemers kunnen goed geld verdienen op deze grote en lucratieve markt. Japan is een van de grote voedselimporteurs te wereld. Japanse bedrijven zijn bereid hoge prijzen te betalen en tonen zich loyaal aan de leverancier.

In maart 2019 zal de zogeheten Economische Partnerschapsovereenkomst tussen de EU en Japan in werking treden. gesloten. Dankzij dit vrijhandelsverdrag zullen met name de tarieven op vlees, zuivel, levensmiddelen en alcoholische dranken gefaseerd fors worden verlaagd. Daarnaast worden quota’s verruimd en wordt het eenvoudiger om handel te drijven met Japan; de derde economie van de wereld. Dit biedt volop mogelijkheden voor exporterende Nederlandse bedrijven in de Agrifood en tuinbouw business!

EPA-event 7 februari

Op 7 februari opent minister Kaag een speciale bijeenkomst bij VNO-NCW openen om geïnteresseerde bedrijven te informeren over de kansen zijn van harte welkom op de Japan Business Day (19 maart Rotterdam, 21 maart Zwolle). De Landbouwraad geeft in een persoonlijk gesprek graag meer informatie over kansen en mogelijkheden.

Programma en locaties:

  *   4 februari: Rotterdam
  *   5 februari: Venlo 
  *   6 februari: Enschede 
  *   7 februari: Den Haag

Aanmeldingsformulier volgt later.

Aanmelden en deelname
De Japan Business Week is bedoeld voor ondernemers met ambitie om in Japan te ondernemen. De organisatie streeft ernaar het programma zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op deze doelgroep. Deelname is gratis.

Meer informatie
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl<http://RVO.nl>) organiseert samen met  hun partners de Japan Business Week. Meer informatie zal later beschikaar zijn op de genoemde website.

Nederlandse kaas te koop in Japan
Dutch cheese available in Japan
H.E. Aart Jacobi, in the middle, is tasting coffee of EURO-CAPS, one of the participants of the Holland Pavilion at Foodex, the Asia's largest food and beverage trade show, in March 2018.
At Foodex 2018, the Embassy organized tasting sessions at its Holland Food Lounge, where Dutch pork, veal, cheese and other premium food products were served. The lounge drew a huge number of visitors and prospective customers.