18 augustus AFGELAST: Visserijbeurs Nor-Fishing 2020

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Noorwegen, Trondheim

Nor-Fishing is, volgens de website, reeds sinds 1960 een belangrijke nationale en internationale ontmoetingsplek voor de visserij-industrie en zou plaatsvinden in augustus 2020 in Trondheim. Naar verwachting zal de NOR-FISHING naar 2022 uitgesteld worden. Het is het een beurs waar u naartoe kunt gaan om inspiratie op te doen op het gebied van visserijtechnologie. De afgelopen jaren heeft Nor-Fishing een bezoekersaantal aangetrokken van ong. 15.000 bezoekers uit 50 verschillende landen bestaande uit consumenten en leveranciers.

Over Nor-Fishing

De moderne visserij werkt tegenwoordig met geavanceerde technologie die tevens op de beurs gepresenteerd zal worden, variërend van vaartuigdesign tot werktuigontwikkeling.

Tijdens de beurs zullen er seminars, presentaties en debatten plaatsvinden. Dit jaar zal aandacht worden besteed aan de manier waarop de Noorse visserijtechnologie kan worden toegepast in andere landen. Bovendien kunt u deelnemen aan diverse sociale netwerkevenementen. Zodoende wordt de mogelijkheid geboden om oude en nieuwe contacten evenals potentiële klanten te ontmoeten in een informele setting.
 

Innovatieprijs, Milieuprijs en andere prijzen

Elk jaar worden er verschillende prijzen uitgereikt. De Innovatieprijs werd voor het eerst uitgereikt in 2003 en heeft tot doel om innovaties door bedrijven in de visserijsector te stimuleren. De Innovatieprijs heeft, volgens Nor-Fishing, in de loop der jaren bijgedragen aan de ontwikkeling dat bedrijven hun producten en diensten lanceren op de beurs.

De Milieuprijs wordt uitgedeeld aan de producent die het meest milieuvriendelijke product of productieproces heeft bedacht. De website van Nor-Fishing roemt de lange traditie van de prijs en het prestige die de prijs draagt onder bedrijven.

Tot slot bestaat er tevens een prijs voor Beste Stand. Deze prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2014.

Studentendag

De beurs heeft ook tot doel gesteld studenten aan te trekken. Om die reden heeft Nor-Fishing een studentendag georganiseerd die plaats zal vinden op de laatste dag van de beurs waar studenten gratis toegang tot hebben. De dag zal worden afgesloten met een recruitment speed dating-sessie waar studenten in contact kunnen komen met visserijbedrijven en –organisaties die op zoek zullen zijn naar nieuwe medewerkers.

Meer informatie over Nor-Fishing is te vinden op deze website.

Voor het boeken van een standplaats kunt u de organisatie mailen: mailbox@nor-fishing.no.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Agrifood Policy Officer voor de Scandinavische landen verbonden aan de Nederlandse Ambassade te Kopenhagen Renske Nijland, via e-mail: renske.nijland@minbuza.nl of telefoonnummer: +45 33 70 72 37.

Via onderstaande link kunt u het verslag over deze beurs in 2016 lezen.