Winnaar bekend – Challenge alternatieven voor veen in export naar Verenigd Koninkrijk!

Dit voorjaar is een challenge opengesteld voor de zoektocht naar alternatieven voor veen in de Nederlandse export naar het Verenigd Koninkrijk (VK) en de winnaar is inmiddels bekend! Veen wordt veel gebruikt in potgrond, substraat en groeimateriaal voor planten. In het Verenigd Koninkrijk is echter er een groeiende vraag naar producten die alternatieve materialen bevatten. Daar is veel maatschappelijke steun voor, vanwege de milieu-impact van dit materiaal. Bij de winning van veen komt namelijk CO2 vrij. 

Veen challenge
Beeld: ©Embassy of the Netherlands in the United Kingdom

Winnaar van de challenge

Bekijk de youtube video om te weten te komen welk idee gewonnen heeft! Kijk voor meer informatie over de challenge op de website van Starthubs.