Webinar PIB: zakelijke kansen in de eiwittransitie in Duitsland

Bent u actief in de eiwittransitie? Dan is dit uw kans om de Duitse markt op te gaan. Via het programma Partners for International Business (PIB) wil brancheorganisatie Duitsland Desk Agri & Food een groep van minstens 5 Nederlandse bedrijven introduceren in Duitsland. U kunt één van die bedrijven zijn. Volg het webinar op 12 april voor alle informatie! Aanmelden kan tot uiterlijk 9 april.

Als u deelneemt aan zo'n PIB-cluster van bedrijven, gaat u onder meer gezamelijk op handelsmissie, krijgt u steun van het ambassadenetwerk en bezoekt u belangrijke Duitse bedrijven en organisaties. Het project wordt geleid door drs. Jochem Wolthuis, die de coördinatie op zich neemt. Hij richt zich op zowel de b2b-markt in Duitsland als de verkoop van eindproducten aan de Duitse retail- en foodsector.

Kansen in Duitsland

Duitsland heeft veruit de grootste markt voor plantaardige voeding van alle landen in Europa. Meer afzet in Duitsland van plantaardige vleesvervangers kan de ontwikkeling van de sector in Nederland versnellen. 

Duitsland heeft 5 keer zoveel consumenten als Nederland. Daarnaast groeit de Duitse markt het meeste van alle West-Europese landen. Tegelijkertijd zijn andere landen actief in Duitsland en is de Duitse afzetmarkt niet gemakkelijk te betreden.

Wilt u meer weten over dit PIB-cluster en uw kansen in Duitsland? Volg dan het webinar op 12 april!

Aanmelden

Meer informatie en het aanmeldingsformulier vind u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De uiterste datum om u aan te melden is 9 april. Deelname is gratis.

Starten in Duitsland met PIB

Hoe werkt het PIB-programma? 3 jaar lang werken de bedrijven die meedoen aan hun positie op de Duitse markt. Dat doen zij met:

  • uitgaande handelsmissies;
  • inkomende bezoeken met belangrijke Duitse spelers;
  • steun van het ambassadenetwerk;
  • vertegenwoordiging in Duitsland;
  • kennisuitwisseling in de publieke sector.

De groep bedrijven (het 'cluster') sluit een overeenkomst (convenant) met RVO. Hiervoor moet wel de aanvraag van de private partners voor publieke-private samenwerking zijn goedgekeurd. De overheid investeert maximaal € 350.000 in dit project. Het is voor u een laagdrempelige manier om actief te worden in Duitsland, om gelijkgestemde bedrijven te leren kennen en uw netwerk te versterken.